Gjensidige Cup

Børge Lund og Elverum hadde endelig marginene på sin side, men det holdt likevel ikke til avansement i europaligaen.

Ikke videre i European League tross ettmålsseier

Kampen mot Lovcen-Cetinje endte 27-26, men e-cupen er ute av rekkevidde for Elverum da Kadetten slo Flensburg.

I dag var det klart for den femte runden i gruppespillet i European League. Da Elverum møtte montenegrinske HC Lovcen-Cetinje på hjemmebane sist gang vant de 37-25, men Elverum har ikke hatt marginene på sin side ellers i gruppespillet. De står med tre knepne tap mot Flensburg (hjemme og borte) og Kadetten. Dermed var Elverum avhengige av seier i dag, samt at Flensburg vant mot Kadetten.

Det var Elverum som kom best i gang i kampen, og særlig gjorde de en god defensiv jobb. Til tross for litt rot fremover i banen, slapp de kun inn to mål bakover de første tolv minuttene. Da scoret hjemmelaget sitt tredje, og stillingen stod 3-5. Elverum fikk muligheten til å øke ledelsen flere ganger, men var ikke like treffsikre som de pleier å være, og brente flere sjanser. Halvveis i omgangen stod stillingen 4-7 etter straffescoring fra Tobias Grøndahl.

Morten Nergaard stod godt mellom stengene, og bidro til at gjestene beholdt ledelsen utover i omgangen. Til tross for at Lovcen-Cetinje er et fysisk sterkt lag, fant elverumsgutta rom fremover i banen. Bakover skulle de imidlertid slite med å stoppe linjespilleren, som skapte mange muligehter og påfølgende mål fra straffemerket. Elverum økte likevel til en femmålsledelse (7-12) drøye åtte minutter før pause da Tobias Grøndahl satte sin femte nettkjenning. Inn til pause var det jevnt mellom lagene, men Elverum beholdt ledelsen, og lagene gikk til pause da stillingen var 12-15.

Tobias Grøndahl scoret fem mål i førsteomgang, og hadde minst like mange assister.

Etter hvilen var det hjemmelaget som hadde momentum de første minuttene. De hvitkledde slet med å stoppe distanseskuddene til det montenegrinske laget. Den neste perioden spilte Elverum bedre i forsvar, noe som ga uttelling fremover i banen. Kasper Thorsen scoret sitt tredje mål, og sendte laget i en 21-16-ledelse. Lovcen-Cetinje henger likevel godt med, og spilte seg opp til 21-24 halvveis i omgangen.

De siste femten minuttene var dramatiske. Tross en god luke, klarte ikke Elverum å riste fra seg hjemmelaget. Det ble både skuddbom og angrepsfeil, og Lovcen-Cetinje reduserte stadig. Med seks minutter igjen, scoret hjemmelagets storspiller Krivokapic, og utliknet til 25-25. I kveld var det imidlertid de hvitkledde som endelig skulle ha marginene på sin side, og vant til slutt 27-26.

For at Elverum skulle gått videre fra gruppespillet, var de også avhengige av at Flensburg vant mot Kadetten. Sistnevnte vant imidlertid med ett mål i kveld, og dermed har ikke Elverum lenger kjangs til avansement. De skal likevel spille siste gruppespillkamp mot Kadetten 5. desember. Kampen kan du se på handball-kanalen.tv kl. 20:45.