Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sanne Løkka Hagen.jpg
Foto: Foto: John Vint

Håper Molde-seieren var starten på nye tider

Sanne Løkka Hagen og Tertnes tok en viktig seier i helgen, og håper på flere poeng de kommende kampene.

Tertnes har hatt en ujevn start på sesongen, og står foreløpig med 2 seire, 1 uavgjort og 7 tap så langt i REMA 1000-ligaen. Til tross for statistikken har laget fra Bergen vist at de har det som skal til for å slå de beste lagene. I september spilte de nemlig helt jevnt med storlaget Vipers, som til slutt dro seieren i land 38-36.

Helgen som var tok Tertnesjentene sin andre seier i årets sesong, da Molde ble beseiret 32-35. Dette var ifølge Tertnesspiller Sanne Løkka Hagen en kamp laget så frem til.

- Vi følte selv at dette var en kamp som kan passe oss bra, og en mulighet til å ta med seg to poeng. Vi åpnet kampen som vi selv ønsket, og gikk ut i et aggressiv 5-1 / 3-2-1 forsvar, noe jeg synes vi klarte veldig bra. Vi fikk satt litt fart mot dem, og hadde egentlig mer å gå på der. Vi stod sammen som et lag hele kampen og dro seieren i land.

Tidligere kan Tertnes skilte med seier mot Aker og poengdeling mot tabellnabo Fana, det andre bergenslaget i REMA 1000-ligaen. Den venstrehendte bakspilleren understreker viktigheten av å endelig ta to nye poeng i serien.

- Det var utrolig viktig med denne seieren både for meg selv og for gruppa. Det å få en opptur nå med to kamper igjen før jul, hvor vi forhåpentligvis kan ta nye poeng, var viktig. Det var deilig at vi som gruppe og lag klarte å vise at vi klarer å ta poeng vi også.

Løkka Hagen kom til Tertnes sommeren 2022 fra 1. divisjonsklubben Flint Tønsberg, hvor hun debuterte som 16-åring. Til nå har den unge bakspilleren 30 mål på 10 kamper i REMA 1000-ligaen, hvor Tertnes foreløpig har slitt med å ta poeng.

- Vi har tapt noen av kampene vi ønsket å ta poeng i, men viser at vi har nivået inne. Vi klarer blant annet å sette ut Norges desidert beste lag i 60 minutter. Mot Molde holder vi oss til kampplanen og tar poeng.

- Det er kjipt at vi ikke har tatt flere poeng, og vi har kanskje underprestert i forhold til hvor vi ønsket å ligge, men jeg tror og håper at det kommer til å bli bedre, forteller hun.

Hva som har gjort at Tertneslaget har slitt med å ta det siste steget og tatt flere poeng, til tross for jevne kamper og godt spill, synes Sanne det er vanskelig å sette fingeren på.

- Vi har slitt litt med å vise og utstråle glede ovenfor publikum og laget at det er gøy å spille håndball, og vi jobbet internt med det spesielt før Viperskampen, noe jeg tror var en viktig bidragsyter til att det gikk så bra som det gjorde.

- Men det er vanskelig å si hva som har vært hovedproblemet til at vi ikke har tatt de poengene vi ønsker, poengterer Løkka Hagen.

Etter seieren mot Molde ser Tertnesjentene litt lysere på de kommende kampene, selv om de innser at det blir tøft.

- Jeg håper dette er starten på en poengfangst. Vi møter Storhamar om en uke som blir en meget krevende kamp, men vi må ikke gi oss. Kampen varer i 60 minutter og ballen er rund, så det kan hende vi kan hevde oss der også. Vi avslutter høstsesongen mot Ravens som jeg tror kan bli en spennende kamp, og som jeg håper vi går seirende ut av.

Foreløpig ligger laget fra Bergen på 11. plass med 5 poeng, men det er kort vei både opp til sluttspillplass og ned til nedrykksplass. Forrige sesong endte med en 10. plass, med ønsker om en bedre plassering i årets sesong. sanne er tydelig på at de har et lag som skal klare nettopp dette.

- Vi håper vi kan komme oss mot et sluttspill, og forhåpentligvis ta en åttende plass. Det krever at vi tar poeng i kamper vi må ha poeng i. Vi må også vinne kamper det kanskje ikke forventes at vi skal vinne, i tillegg til de jevne kampene mot tabellnaboene som er viktig for å klatre oppover. Vi ønsker å gjøre det så godt som mulig i årets sesong.

Tertnestrener Tore Johannessen er godt fornøyd med utviklingen den unge bakspilleren har hatt i Tertnes, og trekker blant annet fram et fantastisk stegskudd og god gjennombruddskraft som hennes styrker i angrep. Bakover har Løkka Hagen utviklet seg til å bli god duellspiller i følge Johannessen.

- Det er alltid hyggelig med gode ord fra Tore, sier Sanne.

- Sesongen min har vært gått litt i bølgedaler. Jeg synes selv jeg åpnet litt svakt, men har nå fått mer spilletid de siste kampene. Jeg føler jeg har blitt mer stabil og funnet mer trygghet i meg selv, og håper det vil fortsette.

20-åringen fikk sin landslagsdebut i 2018, og var en viktig stamme i 02/03-landslaget. Hun er tydelig på at en tilværelse utenfor Norges grenser virker fristende.

- Jeg ønsker å nå så langt som mulig, og er villig til å legge ned arbeidet som kreves for å kjenne på toppnivået. Jeg ønsker å komme meg ut i Europa og kjenne på nivået der, og trener for å bli så god jeg kan bli, avslutter Sanne.

Nå venter Storhamar på hjemmebane for Tertnes. Kampen spilles 15. november klokken 18:30, og kan ses i Åsane Arena eller på TV 2 Play.

Les mer om REMA 1000-ligaen.