Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristoffer Henriksen Halden TH.jpg
Kristoffer Henriksen mener at Halden har funnet flowen.

Halden i fremgang - og den skal bare fortsette

Mange lag gruet seg til å komme til "Bunkersen". Blir Halden Arena en like fryktet hjemmebane?

En del eksperter var skeptiske til Halden denne sesongen. Etter fjorårssesongen dro tre mann som hadde scoret 314 av lagets 624 mål - blant dem toeren på toppscorerlisten, Truls Grøtta (Malmö). Men hva skjedde? Halden Topphåndball har så langt forbedret fjorårets åttendeplass i REMA 1000-ligaen, ligger på sjette og har sluttspillet inne.

- Vi trøblet litt fremover første del av sesongen, men nå begynner vi å få litt struktur. Vi har fått erstattet målscorerne og satt et lag som er veldig bra forsvarsmessig, sier trener Jan Thomas Lauritzen. Han kan også glede seg over at flyttingen fra "Bunkersen" (Remmenhallen) til Tistedalshallen har resultert i en publikumsøkning fra 383 til 503 i snitt. Og snart kommer det enda flere? 3. januar åpnes nye Halden Arena med plass til 2300 tilskuere.

- Men også på bortebane har det fungert, Lauritzen?

- Ja, vi har slått både ØIF Arendal og Nærbø med ett mål. Men dette er en liga hvor det er vanskelig å forutsi noe. Alle slår alle - unntatt at få slår Elverum og Kolstad. Hvis du ikke møter opp på jobb, får du det vanskelig. Jeg føler at det er en oppgradering av nivået på REMA 1000-ligaen, sier 49-åringen med 254 landskamper.

Kan det bli en oppgradering for Halden også? Etter å ha startet sesongen med nesebrudd og operasjon av en cyste under armen, er veteranen Kristoffer Henriksen tilbake for full musikk. Lørdag spiller han sin femte kamp for sesongen når Sandnes kommer på besøk.

- Kristoffer har en utrolig fysikk. Tidligere skulderproblemer har gjort at han ikke kan skyte så mye, men han er veldig viktig for oss i forsvar, sier Lauritzen om gutten som har en rekke landskamper i beachhåndball.

Henriksen holder på å selge kronekamp for klubben - der bedrifter betaler 1-5 kroner for hver tilskuer - men tar seg tid til en prat med handball.no.

Arikkelen fortsetter under bildet.

Kristoffer Henriksen Halden TH 640x500.jpg
Kristoffer Henriksen har spilt mange landskamper for Beachgutta.

- Vi har funnet "flowen" og blir stadig mer fornøyde. De som har vært skadet er på plass igjen, og vi har tatt store steg. Ikke minst har vi fått i gang angrepsspillet, sier haldenseren, som er så god i forsvar at Runar hentet ham over fjorden.

- Jeg trengte litt miljøforandring etter å ha vært hele livet i Tistedalen/Halden Topphåndball. I Runar fikk jeg en ny giv. Sportslig var det et steg opp, og det ble to bronser i serien. I tillegg fikk jeg spilt E-cup,  og det ble litt reising. Erfaringen fra Runar har jeg dratt med meg tilbake til Halden, og jeg har fått en ny gnist, sier gutten som faktisk har spilt sammen med trener Lauritzen, selv om sistnevnte er 17 år eldre.

- Da Jan Thomas kom hjem fra Danmark, gikk han til Tistedalen. Der kom jeg på A-laget som 17-18-åring, erindrer forsvarskjempen.

- Hva vil ny arena bety for dere?

- Det blir et voldsomt løft! Vi har tatt mange skalper i "Bunkersen"- mot sterke lag som Elverum, ØIF Arendal og Drammen. Nå mister vi det momentet, men det får vi bite i oss. Vi får en intim og flott hall med kube i taket og ledbelysning. Hallen vil gi oss en voldsom boost, mener Henriksen.

- Kolstad kommer til åpningskampen. Hva mener du om deres satsing?

- Kolstads løft gjør det vanskelig for oss andre, men interessen øker på generell basis. Vi ser at hallene fylles, og det er ikke på grunn av de lokale "guttane". Så lenge det er levedyktig og reelt det de holder på med, så drar de norsk håndball i riktig retning. Så håper jeg vi andre følger etter til en viss grad. Nå har de jo nesten hele landslaget der oppe. Så får vi se hva de får ut av matchingen i REMA 1000-ligaen, avslutter Kristoffer Henriksen.

Halden tapte med 13 i Kolstad Arena i september. Så morsomt blir det ikke å være trønder i Haldens nye storstue søndag 4. februar?   

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.