Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aker jubler etter seier
Jentene fra Aker jubler etter seier.

Aker - klubb med små midler, men store hjerter

Aker har som mål å være hovedstadens beste klubb. Får Oppsal-jentene merke det søndag?

Det var jubel i Aker etter siste seriekamp i REMA 1000-ligaen. 24-23 over Romerike Ravens ga sesongens andre seier. Kanskje ikke så imponerende, men det er forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker. Når de store klubbene ser seg om i Europa etter forsterkninger, kikker Aker etter i sitt eget akademi for å se om det er noen A-lagskandidater. Det var det før denne sesongen. Da ble fem av ungjentene tatt opp.

- Vi har hatt god stemning, selv om vi har vunnet bare to kamper. Det er en fin gruppe, og vi har gode treningsuker. Men det er alltid deilig å vinne. Det gir energi, sier trener Lars Abelsen. Sammen med assistenttrener Atle Stenvik må han jobbe på en annen måte enn en del av de andre trenerne, mener han.

- Vi kan ikke bruke så mye tid på taktisk trening. Når du har mange 18-19-åringer blir det en annen reise. Da er det mye som ikke er på plass, og vi må drive spillerutvikling. Men det er flotte og dedikerte jenter, skryter Abelsen.

Keeper Maren Austmo Pedersen er en av de få som står for rutine, selv om hun ikke er mer enn 25 år. Abelsen er glad for å ha henne blant jenter som ennå ikke er ferdige med videregående, eller som nettopp har avsluttet der.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Portrett
Maren Austmo Pedersen, målvakt i Aker TH.

- En veldig flott jente å ha i gruppa - og hun preger den. Maren tar mye ansvar, er skjerpet og stiller krav til omgivelsene. Hun har vært solid for oss etter at hun kom fra Charlottenlund for to sesonger siden. Jeg var litt spent på hva hun kunne utrette når hun bare hadde spilt i 1. divisjon, men hun har utviklet seg til å bli en stabilt god målvakt. En viktig spiller for oss.

Maren sier seg tålelig fornøyd med egen innsats så langt i sesongen, men mener Aker ikke har fått ut det de har inne - bortsett fra mot Molde. Da kom årets sjokkresultat i REMA 1000-ligaen, og Oslo-jentene vant med 13 mål!

- Det var en kamp hvor vi traff på alt og hadde mye flyt. Der fikk vi skikkelig selvtillit, og seieren ga mersmak, sier trønderjenta.

- Seier over Ravens søndag, ga det en pekepinn om hva som kan være i vente?
- Jeg håper det, men vi har spilt bedre enn da vi slo dem. Men det var godt å få en belønning, sier Maren, som også har måttet fordøye noen sure tap: 27-28 mot Larvik, 20-23 mot Gjerpen og 24-28 mot tabelljumbo Tertnes.

- Vi ligger på nivå med de fleste. Det gjelder å få de to-tre målene ekstra som mangler, og vi ser at det ikke er så mye som skal til.

- Hva er det største problemet?

- Vi spiller med stort tempo og har vår styrke i ankomstfasen. Men det går ofte så fort at vi får en del tekniske feil. Det handler om å ta de riktige valgene. Selv har vi et godt forsvar, og det kan gi oss de enkle kontringsmålene, sier Maren, som stort sett er fornøyd med jobben jentene foran henne gjør. Og med laginnsatsen. Aker har ingen storscorere, men er avhengig av at alle bidrar med mål.

Hvis noen synes at etternavnet Austmo Pedersen høres kjent ut, stemmer det. Storesøster Andrea har 19 A-landskamper og står nå for det danske storlaget Ikast.

- Andrea startet med håndball nokså sent, og jeg vet ikke hvem av oss som begynte først. Men også for meg ble det naturlig å stå i mål. Det var gøy, sier Maren, som nesten daglig snakker med søsteren - og ofte dreier det seg om håndball.

- Lyst på utlandet du også?

- Det får jeg ta som det kommer, men jeg har lyst til å ta et steg videre, sier målvakten, som jobber som sykepleier når hun ikke stopper baller.

- Utsiktene til seier over Oppsal?

- Det var bittert å tape med to mål mot dem i NM forrige tirsdag, men Oppsal har vært gode i år. Vi må skjerpe oss hvis vi skal oppnå målsettingen om å være Oslos beste lag.

Det vil nok Henrik Wilhelmsen og Vigdis Holmeset gjøre alt for å hindre. De tidligere Aker-trenerne er nå i Oppsal.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.