Norge-Angola
Camilla Herrem ble norsk toppscorer med fem mål.

Håndballjentene åpnet Posten Cup med seier

Norge åpnet med seier i den første av tre VM-oppkjøringskamper. På Hamar ble det torsdag seier 32-24 over Angola.

Håndballjentene var store favoritter mot Angola, som fra start viste at de er et fysisk lag. Norge hadde litt å jobbe med i forsvar og lå under 7-9 etter 13 minutters spill.

Etter en timeout og stolpeskudd fra Angola var lagene likt igjen på 10-10 fire minutter senere, da Nora Mørk scoret fra sjumetersmerket.

Via 11-11 og 12-11 fra Maren Aardahl i tomt mål var det Håndballjentene som var foran i resten av oppgjøret. Camilla Herrem satte inn sitt tredje og fjerde kontringsmål for dagen like etter.

Om det er usikkerhet rundt hvem som skal vokte Norges mål i VM, er det i hvert fall ingen tvil om at Olivia Lykke Nygaard sender helt nøyaktige kontringspasninger. Hun fulgte opp med en flott strafferedning like før pause.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norge - Angola, Posten Cup
Olivia Lykke Nygaard voktet Norges mål i 1. omgang.

Marie Davidsen sto i mål etter pause, og hadde flere gode redninger.

Håndballjentene fikk flere detaljer i forsvaret til å stemme etter pause og de angolanske jentene merket tempoet etter hvert. Ni minutter før slutt var Norge ni mål foran. Da hadde Norge scoret fem på rad uten av Angola hadde svart.

Norge - Angola
Emilie Hovden spilte en god kamp, med blant annet to scoringer fra sjumetersmerket.

Angrepsspillet ble også bedre utover i kampen, selv om det var flere detaljer som kunne forbedres. Og det er nettopp det oppkjøringskampene skal brukes til: Finne den beste VM-oppskriften.

Henny Reistad sto over mot den afrikanske mesteren i den første kampen i Posten Cup. Kristine Breistøl ble spart resten av kampen, etter en kjenning i 1. omgang.

Maren Aardahl satt igjen med en blandet følelse etter kampen.

– Vi manglet litt energi i forsvar i starten, og så rotet vi fremover. Det var trøblete i 1. omgang, men vi var mer fornøyd med 2. omgang, sa hun til TV 2.

På Hamar ble det landslagsdebut for Larvik-spiller Maja Furu Sæteren. Juniorverdensmesteren fra 2022 og toppscoreren i REMA 1000-ligaen for tiden fikk noen minutter på banen da hun kom inn ti minutter ut i 2. omgang.

31-22-scoringen ble hennes første mål på A-landslaget, i et tomt mål. Hun fikk også lov til å avslutte det hele med å score fra sjumetersmerket.

Hamar 20231123.
Landslagsdebutant Maja Furu Sæteren i aksjon i landskampen mellom Norge og Angola i Boligpartner Arena, før håndball-VM i Norge, Sverige og Danmark.
Maja Furu Sæteren fikk sin debut på landslaget mot Angola.

Nora Mørk tok pulsen på Sæteren, og innbytterpulsen var høy, sa hun til TV 2 etter kampen.

– Det er veldig stort! Jeg fikk noen gode ord fra lagvenninnene før kampen, og med debuten unnagjort kan jeg slappe litt mer av, sa hun til kanalen.

Ingvild Bakkerud ble kåret til banens beste spiller.

Tidligere torsdag vant Polen 29-23 over Island.

Neste kamp for Håndballjentene i Posten Cup er på Lillehammer lørdag 25. november kl. 16.45 mot Island. Kampen sendes på TV 2.