Katrine Lunde i mål for Vipers
Katrine Lunde bidro med flere viktige redninger i kampens siste minutter.

Uavgjort etter sterk andreomgang

Krim så lenge ut til å ha en fast grep om seieren, men Vipers viste styrke og sørget for uavgjort på 24-24.

Champions League-gruppespillet er godt i gang, og i kveld var det et sterkt Krim Mercator Ljubljana som stod på motsatt banehalvdel. Det slovenske laget lå på en andreplass i forkant av kampen, og de skulle vise seg å gi Vipers-jentene en ordentlig kamp!

Det var slovenske Krim som tok ledelsen i begynnelsen av kampen. Vipers-jentene fikk det ikke helt til å stemme fremover i banen, og fikk ikke sin første scoring før det var gått fem og et halvt minutt. Da var stillingen 3-1.

De rosakledde fortsatte å slite offensivt, og tekniske feil hindret dem i å ta igjen ledelsen. Det stod 7-3 til hjemmelaget halvveis i omgangen. Med god hjelp fra Krims målvakt, som på dette tidspunktet hadde en redningsprosent på rundt 50, fortsatte de å øke ledelsen, og det stod 11-5 med ti minutter igjen.

Lagene spilte jevnt de siste ti minuttene, men dessverre for Vipers, klarte de ikke å tette ledelsen. Lagene gikk til pause da stillingen var 15-9.

Etter pausen slet Vipers-jentene fremdeles med å treffe nettveggen. Krims målvakt stod utrolig godt, og hadde flere fine redninger også tidlig i andreomgangen. Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før Krim tok omgangens første timeout. Da de hadde spilt seks minutter, hadde gjestene redusert til stillingen var 16-13.

Vipers kom sterkt tilbake med en imponerende periode preget av godt forsvar og angrepsspill. For første gang siden starten av kampen var de nå bare to mål bak (19-17). Det tok ikke lang tid før Mina Hesselberg utliknet til 20-20, og like etter scoret Anna Vyakhireva og sendte Vipers i ledelsen for første gang i kampen.

Katrine Lunde bidro med viktige redninger som tillot Vipers å øke ledelsen. Fem minutter før slutt var stillingen 20-23, men Vipers pådro seg to to-minutters utvisninger på rad. Lagene spilte jevnt, men Vipers holdt en knapp ledelse helt til det gjenstod halvannet minutt. Da utliknet Krim igjen. Verken hjemme- eller bortelaget klarte å sette den avgjørende ballen mellom stengene, og det hele endte til slutt 24-24.

Vipers Kristiansand møter Metz Handball på hjemmebane i sin neste Champions League-kamp. Den spilles 29. oktober kl. 16.00.