Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210120_LMS_kent-Robin-Tønnesen-og-Kristian-Bjørnsen_POR-NOR_Foto-NTB.jpg
Kent Robin Tønnesen er endelig tilbake på landslaget
Foto: Foto: NTB

Skadefri og klar for å møte verdens beste

Endelig er Kent Robin Tønnesen tilbake i troppen til Håndballgutta. - Det blir moro å være med gutta igjen!

Den venstrehendte bakspilleren starten sin karriere i Rælingen, før han gikk til Fjellhamar og deretter Haslum. Der ble han kåret til Eliteseriens høyre bakspiller som 19-åring. Siden gikk ferden videre til Sävehof i Sverige og derfra til Tyskland - til Wetzlar og Füchse Berlin. I 2017 satte han kursen til Ungarn og storklubben Veszprem, for senere å gå til erkerivalen Pick Szeged. I sommer gikk ferden videre til Paris og storklubben PSG.

32-åringen har alltid hatt en drøm om å bli håndballproff i utlandet, og etter 11 år i store klubber medgir han at proffdrømmen er oppfylt.

- Ja, jeg har fått oppfylt å være profesjonell håndballspiller, og jeg har vært i toppklubber som var det jeg satset mot. Men reisen er ikke slutt ennå. Jeg har lyst til å vinne mer, sier Kent Robin Tønnesen kontant.

Han synes at overgangen til fransk håndball har vært gøy og at nivået i den franske ligaen er veldig bra.

- Her må man møte opp til kamp, ellers taper man. I Ungarn var det mer varierende. Her er alle lagene gode og det er mye fysisk håndball i Frankrike, utdyper han.

Den hardtskytende høyrebacken er blitt godt mottatt i Paris og er egentlig positivt overrasket over tilvenningen til fransk håndball. Treningene går på fransk, men medspillerne er hjelpsomme og imøtekommende.

- Jeg synes fransk er et litt vanskelig språk, men jeg må jo bare lære meg det. Jeg går på kurs for å lære mer og forstår stadig mer av språket, heldigvis, forteller han.

Også familien har blitt godt mottatt. Datteren på snart syv år gikk på internasjonal skole i Ungarn, men i Paris går hun på en skandinavisk skole. Selv kommer han seg rundt i byen på en scooter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EM 2022 Ungarn Slovakia
Kent Robin Tønnesen under kampen i håndball mellom Norge og Slovakia i EM 2022.
Foto: Annika Byrde / NTB

Kent Robin står med 131 landskamper på seniornivå, men det kunne ha vært mange flere. Han røk akillesen i 2019 og mistet EM og håndballfesten i Trondheim i 2020. Så ble det fingerbrudd på første trening i januar 2023, så da røk sjansene til å få spille det mesterskapet også. Men nå er han endelig med i Jonas Willes tropp som er den siste samlingen før EM-laget til mesterskapet i Tyskland i januar skal tas ut.

- Det blir moro å være med gutta igjen. Jeg gleder meg veldig og har savnet landslaget. Det er fint å være en del av landslagskulturen, og det blir skikkelig kult å være med gjengen igjen, sier han og fortsetter:

- Det blir en morsom uke med Gjensidige Cup og kamper mot Danmark, Nederland og Spania. Vi venter oss tre tøffe kamper, men vi må bruke dem som trening og få de ulike spillesystemene inn i kroppen. Jeg håper det blir bra resultatmessig, og jeg har utrolig lyst til å være med på mesterskapet i Tyskland i januar, avslutter han.

Vil du sikre deg billetter til å se verdens beste håndballspillere i aksjon, er det lurt å være rask.

Les mer om Gjensidige Cup 2023.