Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Molde-Dijon
Kaptein Sherin Obaidli i e-cupkvalifiseringen mot Dijon.
Foto: Jon Forberg

Sherin med klokkertro på nykomponerte Molde

Åtte spillere ut. Likevel er Sherin Obaidli sterk i troen på at Molde kommer til å være med i toppen.

Du mister ikke Thale Rushfeldt Deila, Mona Obaidli og seks andre uten at det får store konsekvenser for den kommende sesongen. Eller? Med et nykomponert lag har Molde inntatt tredjeplassen i REMA 1000-ligaen.

- Vi har som mål å være med i toppen - og det tror jeg også vi skal greie, sier veteranen og kapteinen Sherin Obaidli.

Det som ofte skjer når stjerner drar har også skjedd i Molde. Nye spillere får sjansen - og griper den. Trener Tor Odvar Moen skryter av måten Christine Alver og Celine Vatne har tatt steg - etter at de ble avspist med lite spilletid forrige sesong.

Også den nye tsjekkiske høyrebacken, Marketa Sustackova, har begynt å venne seg til duften av klippfisk. I de første kampene viste hun at hun styrker forsvaret. Mot Larvik sørget hun også for syv scoringer og en del målgivende. Også siste spiller inn, nederlandske Romé Celin Steverink, begynner å vise klasse på høyrekanten.

Men det er én spiller Moen skryter mer av enn noen andre, kaptein Sherin Obaidli.

- Hun er krumtappen i forsvar og beveger seg godt i angrep. Alle lag prøver å planlegge mottrekk mot henne. Hun har hatt en fantastisk utvikling inne på linja de siste årene, og hun prøver alltid å gå foran som kaptein, skryter Molde-treneren.

- Å, så han så mye pent? Det har han ikke sagt til meg, sier Sherin og ler. Mens søstrene Anniken og Mona har dratt til henholdsvis Storhamar og Nykøbing Falster, står hun last og brast med klubben hun har tjent mesteparten av livet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Avkast 2023
Trener Tor Odvar Moen og Sherin Obaidli på Avkast for REMA 1000-ligaen 2023/24.
Foto: Svein André Svendsen

- Dere har startet med tre ettmålsseire (mot Oppsal, Fredrikstad og Larvik), et braktap mot Aker og avansement i E-cupen. Hva skjer?

- Vi har et nytt lag, og det vil alltid ta tid å spille inn et nytt mannskap. Mot Dijon og Larvik lignet vi litt på oss selv og fikk vist hva som bor i oss.

- Det bør dere kanskje vise også lørdag når Vipers kommer på besøk?

- Det blir selvfølgelig tøft, men det er fint å være underdog. Det hadde vært artig å overraske litt. Vi går for seier i alle kamper, og det er ikke alltid Vipers er like gode. Vi slo dem med seks mål for fire år siden, minner 30-åringen om.

Den gang ble Molde trent av Helle Thomsen. Moldenserne får et nytt møte med dansken når de 12. og 19. november skal møte Nantes i tredje runde i kvalifiseringen til European League.

- Jeg så ikke storseieren mot Dijon komme, men alle var veldig på. De nye spillerne har kommet inn med mange gode kvaliteter, og de som satt mye på benken i fjor har tatt store roller i laget. Det er gøy å se at det løsner litt.

Kanskje forteller ikke Moldes knepne seire i sesongstarten alt. I flere av kampene ledet laget klart underveis, men Moen valgte å investere litt i fremtiden ved å gi spilletid til flest mulig.

- Hva kan serien ende med, Sherin?

- Topp fire er målet, men det har det jo vært i flere år. (Molde har tre fjerdeplasser på rad.) Jeg håper på medalje, jeg, sier tøffingen som ofte ser dommerne stå med to fingre i været. Hun gir alt. Nå mer enn noen gang, for med sin nye bachelor i sports management har hun også inntatt klubbens administrasjon.

Kan Sherins management til slutt ende med at drømmen om fire Obaidli-søstre på Molde blir oppfylt? Lillesøster Josefine (16) er nå på rekruttlaget. Så gjelder det "bare" å få Anniken og Mona hjem igjen.

I så fall er "norgesrekorden" sikret. Fire søstre har aldri spilt på samme lag i eliteserien.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.