Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hender strekker seg etter ballen
Foto: LOIC VENANCE / NTB

Om pengespill og innsideinformasjon

Norges Håndballforbund minner om at misbruk/deling av innsideinformasjon er straffbart.

Gjennom oppslag i Dagbladet er det kommet frem indikasjoner på at enkeltpersoner bruker kunnskap tilegnet fra håndballklubber, til å selge oddstips i forbindelse med spillbare kamper.

Norges Håndballforbund (NHF) ønsker å gjøre alle klubber og medlemmer oppmerksom på reglene som gjelder innsideinformasjon:

Misbruk/deling av innsideinformasjon kan straffes, jf. sanksjonsregelverket for Norges idrettsforbund.

Sanksjonsregelverket § 1-20 inneholder særlige bestemmelser om manipulering av idrettskonkurranser, og § 1-20-3 (1) bokstav d til f beskriver hvilken bruk av innsideinformasjon som kan straffes:

d) Å bruke innsideinformasjon til pengespill, til manipulering av konkurranser eller til annet formål i strid med idrettens regelverk eller verdigrunnlag, til fordel for seg selv eller andre.

e) Å avsløre innsideinformasjon når vedkommende visste eller burde vite at en slik avsløring kunne lede til at informasjonen ble brukt i forbindelse med pengespill, manipulering av konkurranser eller annet formål i strid med idrettens regelverk.

f) Å gi eller motta en fordel for utlevering av innsideinformasjon, uavhengig av om innsideinformasjonen faktisk utleveres.

NHF vil her også vise til varslingsplikten, som går frem av samme bestemmelse:

g) Å unnlate å rapportere ved første mulighet til det berørte organisasjonsleddet eller et overordnet organisasjonsledd, fullstendige detaljer knyttet til enhver tilnærming eller invitasjon til å foreta handlinger eller unnlatelser som kan innebære brudd på bestemmelsene i § 1-20.

h) Å unnlate å rapportere ved første mulighet til det berørte organisasjonsleddet eller overordnet organisasjonsledd, fullstendige detaljer knyttet til hendelser som har ledet til eller kan lede til brudd på disse bestemmelser. Dette omfatter informasjon som vedkommende har blitt eller burde ha blitt kjent med om andre som har mottatt tilnærmelse eller invitasjon til å foreta handlinger eller unnlatelser som kan innebære brudd på disse bestemmelsene.