Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

TIF Viking
Foto: John VInt

Nyopprykkede Viking ikke skremt over nivået

Viking TIF passerte en milepæl søndag. Men Miguel Pereira (33) tror ikke det blir den siste.

Det tok 131 år før en av landets eldste idrettsklubber tok sin første seier i REMA 1000-ligaen i håndball. Og det var ingen novise som fikk bank. I Åsane Arena ble tidligere norgesmester ØIF Arendal slått 36-33 av Turn- og idrettsforeningen Viking.

- Vi hadde lenge jaget en seier. Mot Fjellhammer ledet vi, men måtte nøye oss med uavgjort, og mot Bergen tapte vi med ett. Derfor var vi superhappy med den første seieren i eliteserien. Og den kom mot et godt lag. Det ga oss selvtillit, sier Miguel Sarmento Pereira.

- Miguel er en kontinuitetsbærer og en av pilarene i laget. Han gir alltid hundre prosent og er en anfører for oss, sier trener Sonni Larsen. Han skal prøve å berge plassen for laget som vant 1. divisjon forrige sesong og således spiller sin første sesong i REMA 1000-ligaen.

Larsen har sin klare oppfatning av hva som må til for å overleve blant de beste.

- Vi må ha tålmodighet i angrep og kontroll på tempoet. Vi ønsker en utvikling der vi kommer til de gode sjansene og får mange skudd på mål. Også mot Bergen (kampen før ØIF) var vi gode på det. Hadde kampen vart fire minutter lenger, hadde vi vunnet (tapte 31-32), mener danske Larsen.

Den tidligere landslagstreneren på Færøyene har forsterket laget med to landsmenn, en israeler (toppscorer Yossi Appo), en svenske, en færøying og to nordmenn. Portugiseren Pereira er der på sjette året.

- Da jeg kom, hadde laget akkurat rykket opp fra 2. divisjon. Nå er vi på øverste nivå, og det er klart tøffere å være der. Det merker vi på intensiteten, tempoet og at vi møter spillere som er gode under press. Men samtidig er ikke forskjellen så stor at den skremmer. I NM har flere lag fra 1. divisjon slått eliteserielag, sier Pereira, som stortrives i Bergen med kone og to barn. Datteren er snart tre, mens sønnen ankom for bare en måned siden.

- Vi liker oss så godt at jeg har valgt å takke nei til mange andre tilbud, sier mannen som ellers jobber med visuell kommunikasjon for hoteller og restauranter i byen.

- Hva er Vikings styrke?

- Vi har et ganske ungt lag, og vi er sultne på å oppnå mer. Det er stort potensial i laget, og vi har et godt samhold. Nå skal vi jobbe med å utvikle ideene til treneren. Vi har tross alt vært sammen bare to måneder, sier 33-åringen, som snakker godt norsk, men foretrekker å svare på engelsk. For å få frem nyansene, som han sier.

- Trener Larsen sier at målet er å berge plassen?

- Ja, det er en fornuftig målsetting. Det å utvikle et lag som kan hevde seg er en prosess som tar tid, sier den venstrehendte høyrebacken, som står med 20 scoringer etter de fem første seriekampene.

- Jeg kom godt i gang i de to første kampene, men så fikk jeg en liten kneskade og var ute i 14 dager. Nå er jeg bra igjen, og jeg tror jeg kommer til å få en god sesong, sier portugiseren.

- Dere gikk på en smell mot Kolstad i cupen (21-42). Søndag er samme lag motstander i seriekamp på bortebane?

- Det er selvfølgelig en vanskelig kamp, men vi blir ikke desillusjonerte på forhånd. Jeg syns det er fantastisk å få møte noen av de beste spillerne i verden, og vi får utviklet vår måte å spille på. I den kampen blir ikke resultatet det viktigste, slutter Miguel Pereira.

Nei, kanskje det blir viktigere å jobbe med en av Sonni Larsens målsettinger:
- Når vi ligger bak, skal vi vise mental karakter og jobbe oss inn i kampene igjen.

Lykke til på jobben, Viking!              

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.