LKR NOR SWE
Ragnhild Valle Dahl og Ane Cecilie Høgseth var solide i forsvar for Norge.

Norsk rekruttseier mot Sverige

De norske rekruttjentene var best i Jotron Arena, og slo Sveriges rekrutter 30-25.

Mens Håndballjentene spiller EHF Euro Cup er rekruttjentene samlet i Larvik og Sandefjord. De norske rekruttene spilte mot Sverige rekrutt torsdag, og lørdag var det duket for nok en kamp mellom de to lagene i Jotron Arena.

Det var de norske jentene som kom best i gang i Larvik, og hadde satt tre baller i mål før svenskene satt sin første. De norske jentene ledet an de første ti minuttene, og var foran 7-3.

Live Rushfeldt Deila fra Sola stod fram for de norske jentene, mens Storhamarspiller Eli Marie Raasok leverte varene mellom stengene.

Sverige hentet inn store deler av den norske ledelsen, og var kun to mål bak da det gjenstod ti minutter av omgangen. Få minutter senere utlignet svenskene, og lagene fulgte hverandre jevnt resten av omgangen. Stillingen var 16-13 til pause.

LKR NOR SWE
Eli Marie Raasok var god for Norge i første omgang.

Norge kom godt i gang også etter hvilen, og gikk raskt opp i en femmålsledelse. Det tok dog ikke kort tid før Sverige igjen hadde hentet inn Norges ledelse. Ti minutter inn i omgangen stod det 20-18.

Det var tett mellom lagene de neste minuttene, men Norge hadde et lite overtak. Kristin Venn fikk vist fram kontringsevnene sine fra venstre kant, mens June Krogh var i det norske målet. Ti minutter før slutt var Norge foran 25-20.

De norske rekruttene dro omsider i fra svenskene, og dermed seieren i land også i denne kampen. Resultatet ble til slutt 30-25 i Norges favør.

Trener Joar Gjerde var totalt sett fornøyd med begge kampene mot Sverige denne uka:
- Vi spiller to fine kamper. Litt flere tekniske feil i dagens kamp enn det vi hadde tenkt, men jevnt over to gode kamper. Vi får jobbet med masse fint spill, som vi har jobbet parallelt med Håndballjentene denne uka. Vi er godt fornøyde med totalen gjennom hele samlingen, både med de rutinerte vi har med oss, de som kom til oss fra seniorlaget, og egentlig hele laget.
Det neste på planen for oss, er ei fellessamling med Håndballjentene på Hamar, før det er samling for reservene til mesterskapstroppen. Til våren igjen vil jeg tro vi tar ei samling med litt yngre spillere igjen, det er jo sånn året blir for rekruttlandslaget.

Senere i dag er det Håndballjentene sin tur til å entre parketten i Jotron Arena, da de møter Sveits i EHF Euro Cup klokken 16:45. Kampen kan du se på TV 2 og TV 2 Play.

Norge rekrutt – Sverige rekrutt 30-25 (16-13)