Arendal 20230225.
Jublende Kolstads spiller Sigvaldi Björn Gudjonsson i aksjon under andre semifinale for menn mellom Kristiansand og Kolstad under NM i Håndball lørdag.

Nesten, nesten, men Aalborg vant festen

Kolstad var faretruende nære de å ta nok en CL-seier onsdag, men Aalborg holdt hele veien og vant 27-25.

Onsdag kveld var det duket for nordisk toppoppgjør i Champions League gruppe A, da Kolstad Håndball gjestet Aalborg og Sparekassen Danmark Arena.

Før møtet mellom de to, som til sammen rent draktmessig utgjorde rene Dannebrog, hadde begge lagene både tapt og vunnet i håndballens gjeveste liga. Aalborg stod med 2-1-2 før kveldens match, mens Kolstad hadde marginalt bedre resultater med 3-0-2 (hhv. seier-uavgjort-tap).

Skulle Kolstad nok en gang klare å ryste et hjemmepublikum? Kunne Kiel-kampen i det hele tatt gjentas?

Men så starter det litt ruskete for Kolstad. Et par tekniske feil blir umiddelbart straffet med kontring og skåring. Først etter ti minutter virker det som om Kolstad er «på», og kommer da samtidig à jour med vertskapet. 5-5.

Dernest følger en kortere periode med måltørke for de hvitkledte. Aalborg benytter sjansen til å gå fra, og ligger ikke bare i forbikjøringsfila, men langt foran. Selv om Sander Sagosen viser seg fra sin beste side, og selv om venstrekant Adrian Aalberg leverer plettfritt fra ving, holder det åpenbart ikke når Allborg er i flytsonen. Til pause er stillingen 17-12 etter at giganten selv, Mikkel Hansen, scoret i samme sekund som omgangen ble blåst av.

Den andre omgangen fortsetter omtrent slik den første sluttet. Aalborg er disiplinerte i returløpet, og planen om å «løpe danskene i senk» er rett og slett ikke gjennomførbar.

Aalborg beholder en femmåls-ledelse også utover i omgangen. Og når Kolstads skudd går midt i blokka og Aalborgs kanter nok en gang benytter anledningen, skulle vi på sett og vis ønske at Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold ikke bare var norske, men også trøndere.

Så dukker det likevel opp et bittelite håp, da Kolstads Sigvaldi Gudjonsson kontrer og Kolstad bare er tre bak. Like etterpå briljerer nemlig Aalberg igjen, og de 5500 tilskuerne i Sparekassen Danmark Arena blir med ett synlig bekymret.

Aalborg velger å spille sju mot seks de siste spilleminuttene, og allerede det første angrepet ryker Kolstad på en klassisk tellefeil, og tidligere nevnte ikke-trønderske Bjørnsen lar ballen finne veien forbi nettmaskene igjen.

Det ble noen nervepirrende siste minutter. Selv om Kolstad var faretruende nære, var det hjemmelaget som seiret til slutt. Kampen endte 27-25 favør Aalborg.

Kolstads neste Champions League kamp spilles på hjemmebane i Trondheim Spektrum 15. november. På motsatt banehalvdel står Paris Saint-Germain.

Aalborg Håndbold – Kolstad Håndball (17-12)