Andreas Horst Haugseng
Andreas Horst Haugseng ble toppscorer i kampen mot Afturelding. Her fra en tidligere kamp.

Nærbø ute av European Cup

Nærbø kjempet mot Afturelding til siste slutt, men med tap 29-23 er det norske laget ute av turneringen.

Lørdag kveld var det klart for Nærbøs returoppgjør mot islandske Afturelding. Nærbø gjorde jobben på hjemmebane og vant 27-22, men det var ikke nok til å sørge for videre spill i European Cup.

Nærbø åpnet sterkt i returkampen også, hvor de kom opp i ledelse 2-0 før Afturelding kom til sin første scoring. Utover i omgangen spilte de to lagene jevnt, før hjemmelaget tok ledelsen over Nærbø etter halvspilt omgang.

Det svingte også i den andre halvdelen av første omgang og lagene vekslet på ledelsen. Afturelding tok ledelsen 10-8 med under fem minutter igjen, men Nærbø brukte de siste minuttene godt og tok tilbake ledelsen like før slutt med to kjappe scoringer fra Theodor Svensgård. Til pause lå det norske laget foran 12-11.

I andre omgang tok Afturelding tilbake ledelsen tidlig. Nærbø hang lenge på og lå ett mål bak, men etter halvspilt omgang økte rommet til 21-19. De norske gutta kjempet for å komme til utligningen, men et treffsikkert hjemmelag gjorde det vanskelig.

Med bare fem minutter igjen av omgangen kom det islandske laget seks mål foran på stillingen 27-21. Det ble spenning i kampens siste minutter, hvor det blant annet ble delt ut rødt kort til Afturelding, men det holdt dessverre ikke for Nærbø. Andreas Horst Haugseng fikk inn en siste scoring for Nærbø som gjorde at det skilte fem mål, men i kampens siste sekunder økte Afturelding ledelsen til 29-23.

Etter seksmålsseieren vinner Afturelding sammenlagt 51-50 i runde 2. Nærbø er med det ute av kampen om videre spill i European Cup.