Runar jubler for seier mot Drammen
Runar kunne juble for storseier over Sakarya i European Cup. Her fra en tidligere kamp.

Dobbel norsk seier i European Cup

Nærbø tok seieren 27-22 over islandske Afturelding og Runar slo tyrkiske Sakarya 42-29 i European Cup.

Søndag skulle både Nærbø og Runar ut i aksjon i andre runde av European Cup. Begge lag skal møte motstanderne to ganger, men de norske lagene startet begge på hjemmebane.

Nærbø møtte islandske Afturelding i den andre runden av cupen. Det norske laget åpnet med kampens første scoring og kom hakket foran etter bare noen minutter. Afturelding kom like bak med utligningen og de to lagene spilte jevnt gjennom hele første omgang. Like før pause tok Afturelding ledelsen, men Nærbø hentet den inn og økte til 11-10 før omgangens slutt.

I andre omgang kom Nærbø sterkt tilbake og kom opp i en ledelse på 17-13 etter syv minutter. Afturelding kom hakket nærmere, men klarte ikke å sette en stopper for et bestemt Nærbø som holdt på ledelsen utover omgangen. Hjemmelaget ledet på det meste med syv mål i andre omgang.

Inn mot slutten av omgangen kom det islandske laget med to kjappe scoringer, men Nærbø økte ledelsen igjen rett før slutt og sørget for seier 27-22 i Sparebank Vest Arena. Nærbø har med det er fortrinn på fem mål til returoppgjøret som spilles lørdag 21. oktober klokken 20:30 på Island.

Se mer fra European-Cup her.

Runar møtte tyrkiske Sakarya i den andre runden i European Cup. Runar startet sterkt på hjemmebane og kom opp i en tomålsledelse før det hadde gått fem minutter. Derfra fortsatte hjemmelaget å øke ledelsen gjennom hele kampen. Sakarya kom nære utligningen etter halvspilt omgang, men Runar dro ifra igjen og sørget for ledelse 20-15 til pause.

Ut fra pausen fortsatte Runar på samme sti og økte ledelsen ytterligere. Etter ti minutter hadde de doblet ledelsen til 27-17. Det var lite Sakarya kunne gjøre for å stoppe et målsultent Runar, som fortsatte å øke ledelsen. Med under fem minutter igjen lå de foran med 16 mål, men det tyrkiske laget fikk inn et par reduseringer helt på tampen.

Det endte til slutt med hjemmeseier for Runar 42-29 over Sakarya. De to lagene møtes til returoppgjøret søndag 22. oktober klokken 17:00, hvor Runar går inn med en ledelse på 13 mål.

Runar Sandefjord - Sakarya 42-29 (20-15)