Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mia Högdahl
Foto: Svein André Svendsen

Leter etter de mest nysgjerrige

Det gror godt blant de unge talentene på jentesiden, fastslår fagressurs og coach Mia Högdahl.

Denne uken er de yngre landslagene på jentesiden samlet på Olympiatoppen. Håndball, fysisk trening og møter står på planen for Juniorjentene (LK04) og U-jentene (LK06), som tilbringer store deler av samlingen sammen.

I løpet av sesongen skal et nytt landslag stables på beina. Nå jobber fagressurs og coach på jentesiden, Mia Högdahl, tett med trenerteamet for å kartlegge hvilke spillere som er aktuelle for LK08.

- Vi ønsker å gå bredt ut når vi jobber med de yngste spillerne. Jo yngre spillerne er, jo bredere jobber vi. Arbeidet med LK08 starter nå, og vi tar utgangspunkt i de regionale miljøene. På dette stadiet er det først og fremst viktig at vi ser og får en relasjon til spillerne, og så tar vi det steg for steg derfra.

- Generelt sett jobber vi med å finne talentene. Hvem er de og hvor finnes de hen? Vi søker bredt, og fokuserer ikke nødvendigvis på hvilken posisjon de spiller, men ser etter potensial – uavhengig av posisjon. Ser du på seniorspillere, har de ofte vært innom flere posisjoner på banen. En linjespiller og en kantspiller har gjerne vært bakspiller også, så det gjelder å finne de rette typene. Deretter jobber vi med å få inn budskapene våre, både på klubb-, region- og landslagsnivå.

Högdahl er tydelig på hvilke typer de leter etter.

- Vi ønsker å finne de som er interesserte, som ønsker å få til noe og som er nysgjerrige på sin egen utvikling. Om du satser nå er ikke så viktig, for du vet aldri hva du skal holde på med om noen år. Det viktigste er å ha lyst til å spille håndball. Vår idrett omfatter ganske mange komponenter, men det er også fordelen. Som spiller kan du være kort, lang, smal eller bred. Det er sjarmen med vår idrett – alle kan bli gode i håndball.

Fokusområdene denne sesongen vil være de samme for alle de tre landslagene.

- Det er, og vil alltid være, mye fokus på pasning og mottak. Det er kjernen i idretten vår. Har du god pasningsteknikk, i fart og med press, så kommer du sannsynligvis til å kunne spille god håndball. Derfor terper vi mye på det.

LK04 og LK06 spilte mesterskap i sommer.

- De to lagene som var i aksjon i sommer var gode i forsvar, spesielt i organisert 6-0. Der spilte vi jevnt med de beste nasjonene. I pasningsspillet har vi litt å gå på. Vi er for unøyaktige, og det påvirker rytmen og duellene i angrepsspillet vårt.

- Vi er gode som lag defensivt, men vi må også bli enda bedre individuelt slik at vi kan vinne dueller på egenhånd. Vi jobber med grunnleggende forsvarsteknikk med ulik høyde. Offensivt handler det om timing. Fremfor alt skal vi trene på gjenleggingsteknikker som blant annet brukes i krysningsspill.

Den tidligere svenske landslagsstjernen ser positivt på fremtiden for jentelagene.

- Det gror godt. Det er mange herlige og dyktige ungdommer som vil mye.