Kvartfinalistene i NM for menn er klare

Bergen, Drammen, Nærbø, Kristiansand, Halden og Kolstad tok seg videre til kvartfinalene for menn.

Forrige uke ble det klart at Haslum og Elverum sikret seg plass i kvartfinalene, og onsdag kveld ble resten av åttedelsfinalene spilt.

Bergen hadde ingen problemer med å beseire Sandnes, bergenserne vant 36-27.

I Drammen var hjemmelaget i føringen og ledet med opp til ni mål i starten av den andre omgangen før Fjellhammer begynte å hente inn mål for mål. Men DHK vant til slutt 28-25.

Nærbø hadde besøk av ØIF Arendal som skal arrangere Final8 i februar. Hjemmelaget tok føringen fra start og gikk til pause med en tomålsledelse. Den andre omgangen ble tett og jevn, men gjestene kom aldri nærmere enn uavgjort. Nærbø vant 31-30.

1. divisjonslaget Bergsøy på Sunnmøre hadde besøk fra Kristiansand. Etter første omgang ledet elitelaget med opp til sju mål, og man kunne tro at kampen var avgjort. Men hjemmelaget kom tilbake og var ved flere anledninger bare to mål bak. Kampen endte 30-33, og sørlendingene sikret seg kvartfinale.

I Halden var det gjestene som ledet det meste av første omgang, og Follo gikk til pause med ledelse 13-12. Andre omgang ble tett og jevn, og Halden satte inn seiersmålet fem sekunder før slutt til 27-26.

Nykommer i eliten, Viking TIF fra Bergen, trakk Kolstad til åttedelsfinalen, og i denne kampen var det aldri tvil om hvem som ville gå videre. Til pause var stillingen 9-20, og tavlen viste til slutt 42-21 til trønderne, som endelig hadde Magnus Abelvik Rød tilbake på laget.

Trekningen av kvartfinalene blir mandag 9. oktober. Kvartfinalene spilles onsdag 8. / torsdag 9. november.

Kvinnenes åttedelsfinaler spilles 23.-25. oktober.