Sigvaldi Gudjonsson Kolstad
Sigvaldi Bjørn Gudjonsson var Kolstads toppscorer med ti mål!

Kolstad rystet Kiel på hjemmebane!

Kolstad vant 34-30 på hjemmebane, og sørget for at Kiel gikk på sesongens første tap i Champions League.

Torsdag var det klart for storoppgjør i Champions League da Kolstad tok imot Kiel i Trondheim Spektrum. Gruppeledere Kiel var ubeseiret før kampen, Kolstad stod med to seire og to tap i mesterligaen.

Kolstad startet kampen på best mulig vis, og gikk tidlig opp i en firemålsledelse. Med ni mål før like mange minutter var spilt, rystet Kolstad det tyske storlaget i åpningsminuttene. Trondheimslaget hadde ingen planer om å slippe seg ned, og fortsatte med et strålende angrepsspill. Sander Sagosen sørget for femmålsledelse med en flyver før han fyrte opp hjemmepublikummet med feiringen sin. Det stod 11-6 da drøyt tolv minutter var spilt.

Kiels målvakt gjorde noen viktige redninger, og bortelaget kneppet innpå Kolstads ledelse. Med ni minutter igjen var det kun to mål som skilte lagene, og Christian Berge la ned time-out-kortet på stillingen 13-11. Lagene scoret annethvert mål etter det korte hvilen, men da Kiel fikk to utvisninger i sluttminuttene, klarte omsider Kolstad å øke ledelsen. Etter en målrik førsteomgang stod det 19-16 da lagene gikk i garderoben.

Det var jevnt mellom lagene de første minuttene etter sidebytte, men Kolstad behold ledelsen. Da Sagosen satte inn sin sjuende scoring ni minutter ut i omgangen, var det fire mål som skilte lagene. Kiel hevet spillet sitt betraktelig, og stod for de neste fire målene. Dermed utlignet de stillingen til 24-24.  Kolstad tok tilbake initiativet de neste minuttene og scoret tre mål på rad. Da under en halv omgang gjenstod, stod det 27-24 i Trondheim Spektrum.

Kiel reduserte et par ganger, og var kun målet bak med ti minutter igjen av kampen, og Berge valgte å ta sin andre time-out for å sette opp et sju-mot-seks-spill fremover. De neste minuttene leverte Kolstad festhåndball. Med et strålende angrepsspill og et solid forsvarsspill seilte Kolstad fra den tyske giganten. Da Torbjørn Bergerud vartet opp med en strafferedning fem minutter før slutt, stod det 32-27. Hjemmelaget storkoste seg i sluttminuttene og vant til slutt komfortabelt 34-30.

Kolstad spiller sin neste kamp i Champions League mot Aalborg Håndbold onsdag 25. oktober kl. 18.45. Kampen kan følges på handball-kanalen.tv.