Sigvaldi Gudjonsson

Kolossen Kolstad vant med 13 mål

Kolstad presterte omtrent over evne, og slo ungarske Pick Szeged hele 37-24 i torsdagens CL-oppgjør.

Torsdag kveld spilte Kolstad Håndball sin fjerde kamp i Champions League. Fra før av hadde klubben vunnet med nesten ti, tapt med omtrent det samme og tapt med to små i håndballens gjeveste liga. Torsdagens motstander, ungarske Pick Szeged, hadde omtrent samme utgangspunkt – to tap og én seier.

De rødkledte skuffet ikke hjemmepublikummet i Trondheim spektrum torsdag. 1-0 ble raskt til 3-0. Kolstad doblet Pick Szegeds fire mål til åtte og seks mål til tolv.

Bakover kjempet Kolstad godt i forsvar, og holdt Pick Szeged nede på 11 mål i den første omgangen. Framover kom Kolstad til fra omtrent alle posisjoner på banen, og scoret i omtrent hvert eneste angrep. Til sammenlikning hadde Kolstad 24 mål til pause.

Fem minutter ut i den andre omgangen ble det noe dramatisk da Sander Sagosen ble tildelt rødt kort da han traff Imanol Garciandia midt i ansiktet. Men heldigvis har Kolstad mange talenter å spille på (og med!).

For selv om den andre omgangen ikke ble like målrik som den første, hadde Kolstad en meget solid ledelse å lene seg på. Dessuten har Kolstad Torbjørn Bergerud. Målvakten stod som en bauta blant stengene, og reddet nærskudd fra omtrent alle posisjoner. Og langskudd. Og straffe!

Selv da ungarerne satte sju mot seks i angrep, var de sjanseløse. Kolstad vant imponerende 37-24 i det som var en festaften av de sjeldne.

Neste Champions League-oppgjør er heldigvis bare en uke unna. Kolstad møter Kiel torsdag 19. oktober.

Kolstad Håndball – OTP Bank Pick Szeged 37-24 (24-11)