Håndballjentene kunne juble for seier mot Ungarn.

Håndballjentene seiret over Ungarn

Det ble en målrik kamp mot Ungarn i EHF EURO Cup som endte med norsk sjumålseier.

Håndballjentene kvalifiserte seg til EM i 2024 da de tok gullet hjem i fjor, og spiller turnering mot vertsnasjonene når andre lag spiller kvalifisering. Det var Ungarn som tok imot Norge i turneringens første kamp onsdag kveld.

Norge startet i høyt tempo og tok ledelsen i åpningsminuttene, uten at de skapte noen betydelig avstand til Ungarn. Etter noe unøyaktighet fra de norske jentene stod det uavgjort da tolv minutter var spilt. Begge lag hadde satt seks baller mellom stengene. Henny Reistad tok virkelig ansvar de neste minuttene. Like etter omgangen var halvspilt, var Håndballjentene tre mål foran. Reistad stod med fem mål på like mange forsøk.

Ungarns målvakt vartet opp med flere gode redninger, og hjemmelaget kunne dermed utligne stillingen med åtte minutter igjen av omgangen. Et par minutter senere tok Ungarn ledelsen for første gang i kampen. Stillingen var blitt 15-14. Norge hevet seg de siste minuttene, og etter en målrik førsteomgang stod det 17-19 da lagene gikk i garderoben.

Håndballjentene startet godt i andreomgang, og stillingen var blitt 19-24 før fem minutter var spilt. Ungarns trener ble nødt til å legge ned time-outkortet kort tid etter sidebyttet. Norge økte ledelsen, før Ungarn reduserte og det var fortsatt fem mål som skilte lagene ti minutter senere. Da en halv omgang gjenstod var stillingen 25-30.

Norge satte de tre neste scoringene, og var åtte mål bare noen minutter senere. Ungarn hadde på ingen måte gitt opp håpet og holdt spenningen i kampen. Med fem minutter igjen hadde de halvert den norske ledelsen og det stod 29-33. De siste minuttene viste Håndballjentene virkelig hva de er laget av. Med tøft forsvarsspill og høyt tempo fremover satte de norske jentene spikeren i kista, og det hele endte 31-38.

Håndballjentene spiller sin neste kamp allerede lørdag 14. oktober når de tar imot Sveits i Jotron Arena Larvik. Billetter kan kjøpes her.