Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 barnehåndballtrenerseminar thorir hergeirsson foto jan ivar lorentzen.jpg

Fullt utbytte med Thorir som kursleder

Både unge og voksne får maksimal inspirasjon når landslagssjefen leder økter for barnehåndballtrenere.

Midt i hektiske forberedelser til VM på hjemmebane finner vi Thorir Hergeirsson i Drammenshallen en fredag kveld. Der spretter han rundt like ivrig som om det var Stine, Nora eller Henny han trente.

Åssiden Jenter 12 følger spent med.

- Løft armen høyere. Frem med venstre fot. Beveg deg uten ball.

Thorir peker, viser og forklarer.

På tribunen sitter 130 lydhøre barnehåndballtrenere fra Rjukan og Eidsvoll i nord til Larvik og Halden i sør. Landslagssjefen forklarer dem også.

- Riktig kast-teknikk er det viktigste dere kan lære dem. Kast og bevegelse uten ball, sier Thorir, og legger til:

- Så å si all aktivitet og lek bør foregå med ball.

Barnehåndballtrenerne noterer både på blokka og bak øret.

- Husk, det vi gjør med voksne på trening kan nesten aldri brukes på barna, men det vi gjør på barnetrening kan man bruke på voksne også, smiler landslagssjefen.

I Drammenshallen en fredag i september møter Thorir barnehåndballtrenere for tredje gang på kort tid. I ukene før besøkte han både Bergen og Trondheim. I februar kommer han til Stavanger. I mars treffer du ham på Hamar.

- I samarbeid med Norsk Tipping arrangerer vi barnehåndballtrenerseminar i alle de seks regionene våre, forteller barnehåndballansvarlig Marte Smistad.

Tanken er å få ut et felles budskap til hele grasrota i norsk håndball.

- Vi er veldig glade for at Thorir, en av verdens beste og mest anerkjente trenere, er med oss rundt i landet. I tillegg har talentsjefen på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen, stilt opp sammen med yngrelandslagstrener Kristoffer Froestad, sier Smistad.

Fokuset har vært mye aktivitet til alle i hallen, kast og mottak, bevegelse, fysisk trening og motivasjon til både store og små.

Motiverte ble i hvert fall Åssiden Jenter 12. Det ble mange selfier med landslagssjefen etter trening, og alle lovet å heie på ham og håndballjentene under VM i desember.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2023 barnehåndballtrenerseminar thorir hergeirsson med åssiden j12 foto jan ivar lorentzen.jpg

På vei ut døra stopper Thorir opp noen minutter.

- Aktivitet. Det handler om å skape mye aktivitet når ungene kommer i hallen. Ingen skal stå i kø. Også må de løfte armen. Albuen opp og riktig fot fram. Gode kast er det som skal til for å skape utvikling, sier landslagssjefen - og løper til toget. En ny reise på ferden mot en travel høst og vinter for Håndballjentene.

Les mer om barnehåndballtrenerseminaret her!