Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Frida Brandbu Andersen
Frida Brandbu Andersen i aksjon mot Oppsal.
Foto: Tobias Andersen

Fredrikstad med drømmestart på sesongen

Fredrikstad har kommet godt i gang med årets sesong, noe Frida Brandbu Andersen er godt fornøyd med.

Fredrikstad står med 5 av 7 seire i de første kampene. Frida Brandbu Andersen er en av lagets sentrale spillere, og oppsummerer sesongåpningen på denne måten:

- Foruten Molde-kampen så har det egentlig vært en drømmestart på sesongen. I motsetning til i fjor så har vi tatt poeng mot de lagene vi er ganske jevne med, og det har selvfølgelig bidratt til mye motivasjon og glede innad i laget som vi har klart å opprettholde i treningshverdagen og i kampene som har vært.

-Jeg er veldig fornøyd med hvordan moralen er i laget nå, og det gir mye selvtillit, fastslår Frida.

Østfoldklubben endte på 7. plass i fjorårets REMA 1000-liga. I NM tok laget seg til en kvartfinale, hvor de måtte se seg slått 24-40 av fjorårets trippelmester Vipers. Sluttspillet endte med tap i første kamp mot Storhamar.

Frida er tydelig på at de ønsker å gjøre det enda bedre i årets sesong.

- Vi vil selvfølgelig komme til sluttspill og så langt vi kan i NM. I tillegg vil vi ende over 6. plass.

Bakspilleren, som er født og oppvokst i Fredrikstad, har notert seg hele 33 mål på 6 kamper i ligaen så langt.

- Jeg synes jeg har hatt en fin start på sesongen med tanke på litt sykdom og skadeplager i foten. Jeg er fornøyd med treningshverdagen, og for min del handler det mye om å styre treningsmengde og belastning slik at jeg kan prestere best mulig. Jeg ønsker alltid at laget skal gjøre det bra og vinne kamper.

Trener Elias Mar Halldorsson beskriver Brandbu Andersen som en spiller som har tatt store steg de siste årene:

- Frida er fintesterk begge veier og har et veldig bra grunnskudd. Hun har også fått en større rolle i forsvar og tatt store steg der.

- Frida har alle muligheter til å nå langt som håndballspiller. Hun jobber knallbra i treningshverdagen og er villig til å lære, som alltid er et bra utgangspunkt.

Saken fortsetter under bildet.

Frida Brandbu Andersen
Frida Brandbu Andersen fra sommerens landslagssamling med rekruttjentene.
Foto: Svein André Svendsen

Det å nå langt som håndballspiller er noe Fredrikstadspilleren ønsker. I fjor ble hun U20-verdensmester med LK02, og ble i år belønnet med en plass på landslagssamling med rekruttjentene.

- Hele VM-opplevelsen er det aller morsomste jeg har gjort i hele mitt liv. Det er nesten litt ubeskrivelig. Jeg føler jeg har lært og erfart veldig mye av den opplevelsen, og setter enormt stor pris på at jeg har fått muligheten til å oppleve noe som det!

- Rollen min i FBK har blitt mye større de siste sesongene, og jeg trives veldig med å ta mer ansvar og få mye tillit fra trenere og lagspillere. Selvfølgelig har også VM-opplevelsen bidratt til mer selvtillit, i tillegg til gleden over å spille håndball.

Frida forteller at det er en real motivasjonsboost å bli tatt med på landslagssamling:

- Det er alltid morsomt å være en del av, og er en bonus man trener for hver dag. Jeg lærer mye av å trene og spille med gode håndballspillere fra hele landet, og det gjør at man får et litt annet perspektiv og får lære mye nytt. Jeg sitter alltid igjen med mye lærdom etter samling.

Å spille med flagget på brystet har virkelig gitt mersmak for Fredrikstadjenta, som drømmer om å kjempe seg inn på landslaget.

Hun er dog tydelig på å ta den tiden hun trenger for å utvikle seg og ha det gøy:

- Jeg ønsker å være i en klubb hvor jeg får mye spilletid og kan utvikle meg. For øyeblikket stresser jeg ingenting. Jeg er jo bare 21 år og vil fortsette å spille håndball så lenge det er gøy.

På søndag får Fredrikstad besøk av bergenslaget Fana. Forrige gang de to lagene møttes i Kongstenhallen endte det med 28-35-tap for hjemmelaget Fredrikstad.

- Fana er et veldig godt lag som vi både har tapt og vunnet mot. For vår del blir det viktig å sette forsvarsspillet og være et godt kollektivt lag framover.

- Jeg tror det kan bli en kamp med mye fart, og ønsker at to poeng blir igjen i Kongstenhallen, avslutter Brandbu Andersen.

Les mer om REMA 1000-ligaen.