Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sanna Solberg intervju
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Første landslagssamling etter fødselen

Sanna Solberg-Isaksen er tilbake etter fødsel og ser frem til å ikle seg landslagsdrakta på hjemmebane.

Det nærmer seg landslagssamling og VM på hjemmebane. Sanna Solberg-Isaksen er tilbake for fullt etter at lille Mathea kom til verden i januar, og hun har trent godt for å komme tilbake igjen på håndballbanen.

- I svangerskapet kunne jeg stort sett trene som jeg ville og gjort mye utenom håndball. Jeg var heldig som kunne være lenge med uten kontakt for å holde skuddarmen og løpingen i gang. Etter fødselen er det mange hensyn man må ta, og jeg fikk god støtte fra klubben til å ta den tiden jeg trengte.

Dette blir hennes første landslagssamling siden Håndballjentene møtte Montenegro i EHF Euro Cup i mars 2022.

- Jeg gleder meg! Det blir litt rart, men samtidig har jeg vært med i mange år og mye er likt. Jeg håper og tror jeg kommer fort inn i det. Jeg føler meg hjemme på landslaget.

Den tidligere Larvik-spilleren ser spesielt fram til å spille kamp i Jotron Arena. Dette blir hennes 185 landskamp med flagget på brystet.

- Det blir gøy å komme tilbake til Larvik å spille, og det er alltid gøy å spille på hjemmebane. Jeg gleder meg til å spille landskamp og til gode rammer rundt kampen.

Ser frem til mesterskap på hjemmebane

Sanna fikk sin landslagsdebut helt tilbake i 2010, men fikk ikke plass på laget da Norge arrangerte EM på hjemmebane samme år. Heller ikke i 2020 ble det mesterskap på hjemmebane, da arrangementet ble flyttet til Danmark grunnet Covid-19.

Kantspilleren ser frem til å endelig kunne få muligheten til å spille mesterskap på hjemmebane.

- Jeg håper jeg blir tatt med og får være med å oppleve VM i Norge. Mange har en drøm om å oppleve det, og jeg gleder meg hvis jeg får være med på det.

Sanna er en av mange tvillinger på landslaget og skal nå på samling med et nytt tvillingpar. Live og Thale Deila deltar nemlig på sin første landslagssamling sammen.

- Det er gøy at tvillinger lykkes. Jeg tror man har en fordel av å ha en tvilling ved sin side, det gir en ekstra trygghet og man kan motivere hverandre, avslutter Sanna.

EHF EURO Cup 2024
14. oktober kl. 16.45: Norge - Sveits (TV 2 / Play)

Les mer om Håndballjentene