Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Avkast for Nordstrands rullestolhåndballag
En flott gjeng deltok på Avkast for Nordstrands nyetablerte lag i rullestolhåndball.
Foto: Veronika Stigaard Larsen

Dobler antall rullestolhåndballag

I løpet av høsten vil tre nye klubber etablere lag i rullestolhåndball. To av dem hadde Avkast i helgen.

- Nå er det totalt seks klubber som tilbyr denne aktiviteten. Fra før er dette tilbudet tilgjengelig i Follo, Årstad og Elverum, men i løpet av høsten vil tre nye klubber komme i gang: Nordstrand, Ranheim og Ålgård. Nordstrand og Ranheim hadde Avkast for sine lag i helgen, og det ble en stor suksess!

Det sier prosjektleder for inkludering i Norges Håndballforbund, Eva Skei. Hun var selv til stede under Avkast for Ranheim IL og melder om godt oppmøte og god stemning. Det bekrefter hovedtrener for det nye laget, Martine Rogneby Haglund.

- Avkast var fantastisk gøy. Totalt var det 12 deltakere på trening, og mitt inntrykk var at de synes det var gøy og lavterskel - akkurat slik vi ønsker at det skal være. I etterkant har flere tatt kontakt med spørsmål om hva rullestolhåndball er og om de kan få lov til å være med på trening. Det bekrefter at det er et behov for dette tilbudet i Trøndelag, og jeg er veldig takknemlig for at Ranheim ønsker å bidra til å utvide dette tilbudet i Norge.

Lenger sør i landet møtte hele 51 personer opp for å få med seg Avkast for Nordstrands nye lag.  

- Med god hjelp av erfarne utøvere fra Elverum og Follo, fikk debutantene en fin innføring i den nye idretten. Det var ekstremt gøy å se et så stort engasjement, både blant erfarne spillere, men også hos de som testet idretten for første gang. Treningen var preget av høy intensitet, gode prestasjoner og ikke minst masse smil og latter. Mange dro også frem et skyhøyt konkurranseinstinkt, sier trener Helene Utgård.

- Planen nå er å sikre kontinuitet og god kvalitet i tilbudet, og forhåpentligvis rekruttere enda flere til idretten vår. Alle som ønsker å teste ut rullestolhåndball er hjertelig velkomne på trening, understreker hun.

Martine Rogneby Haglund peker på viktigheten av å ha et bredt tilbud som inkluderer flest mulig i idretten.  

- Rullestolhåndball er en idrett i stor vekst, og vi merker en økende interesse generelt i Norge. Etter en åpen dag på Paraidrettssenteret på Ranheim, så vi at det også i Trøndelag var et marked for rullestolhåndball. Med en tilrettelagt arena og et godt samarbeid med Paraidrettssenteret, har vi en unik mulighet til å tilby rullestolhåndball i klubben.

På sikt håper både Ranheim og Nordstrand at de skal få delta i seriespill slik andre rullestollag gjør i dag.

- I tillegg til treninger, vil det bli tilbud om treningskamper etter hvert. På sikt er målet å delta i seriespill ved å invitere funksjonsfriske håndballag til å sette seg i stolen og prøve rullestolhåndball. Denne modellen følges i Follo, Årstad og Elverum, og responsen der har vært veldig positiv, sier Haglund, og legger til:

- Nå skal vi ta vare på spillerne som allerede har vist interesse, samt ønske nye spillere velkommen. Vi ønsker å skape et inkluderende aktivitetstilbud som rommer alle funksjonsvariasjoner, -nivåer, alder og mennesker. Hos oss er det rom for alle!

Ønsker du å vite mer om dette tilbudet? Ta kontakt med lagene direkte her:

Elverum 
Susanne Utgård, e-post: susanneutgard@hotmail.com

Follo HK
Laila Horgen, e-post: laila.horgen@orkla.no

Ranheim IL
Martine Rogneby Haglund, e-post: martinerogneby@hotmail.com

Nordstrand IF
Helene Utgård, e-post: helene@nordstrand-if.no

Årstad IL
Tommy Sørsdal, e-post: ymot@online.no