Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Beachhåndballtrenere guttesiden
Anders Holand Pettersen og Ole Thomas Nøstvold.

Deltar på beachtrener-kurs i Portugal

I morgen reiser Anders Holand Pettersen og Ole Thomas Nøstvold for å delta på beachtrener-kurs level 3.

Anders Holand Pettersen og Ole Thomas Nøstvold har begge spilt NM i beachhåndball i Sandefjord gjennom mange år. Holand Pettersen er nå trener for Beachgutta (LMB), mens Nøstvold har ansvar for Beachjuniorgutta (LMB06).

- Når muligheten til å ta over landslaget kom var dette en interessant utfordring. Gjennom jobben som landslagstrener, inkludert de mange mesterskapene og spennende erfaringene man har fått, har interessen økt fra år til år.

Beachtrener-kurset er i regi av EHF, og har temaet High Specialization in Beach Handball. Kurset strekker seg fra 10-16 oktober på Porto Santo, en øy utenfor Portugal, i tillegg til 3 dager i forkant med teamsmøter om ulike temaer.

- Det vil være 15 trenere fra forskjellige nasjoner. Mange av trenerne er landslagstrenere på senior- og juniornivå. Vi forventer at det kommer til å være et høyt faglig nivå både på kursholdere og kursdeltagere, så det gleder vi oss til å være en del av, forteller de.

Duoen trekker fram nettverksbygging og erfaringsutveksling som noe de ser fram til. Samtidig som kurset foregår European Beach Tour (EBT) finals, så det blir mye god beachhåndball å få med seg.

Holand Pettersen og Nøstvold ser spesielt fram til å møte dyktige trenere og forelese og lære av disse.

- Miljøet i Norge er ganske lite, så det er ikke så mange å sparre med. Håpet er å sitte igjen med en del faglig kompetanse, men nettverksbygging og erfaringsutvekslingen med de andre trenerne blir det viktigste. Dette gjør det enklere å lage gode samlinger for landslagene våre, ved at vi har kontakter vi kan sparre med, avslutter trenerne.