Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

ØIF Arendal - Elverum
Elverum vant NM i 2022, og er allerede klar for en ny kvartfinale.
Foto: Christoffer Andersen/NTB

Åttedelsfinalene for menn spilles i kveld

Elverum og Haslum er klare for kvartfinale, de seks siste kampene spilles i kveld.

I kveld blir det avgjort hvilke lag som fortsatt kan ha NM-gull og Final 8 i sikte. Elverum har allerede sikret seg plass etter seier 30-27 over Falk Horten. Det samme har Haslum som spilte mot 2. divisjonslagt LFH09 og vant hele 42-23.

Først ut i kveld er Bergen som møter Sandnes i Framohallen. Begge lagene har fått en grei start på REMA 1000-ligaen og ligger i skrivende stund på femte- og sjetteplass på tabellen. Så blir det spennende å se hvem av dem som tar seg til kvartfinalen.

Drammen som ble Norgesmester i 2017, spiller hjemmekamp og får Fjellhammer på besøk. Drammenserne leder REMA 1000-ligaen og er det eneste laget i ligaen uten tap hittil i sesongen, mens Fjellhammer foreløpig har en seier og en uavgjort kamp å skilte med på den positive siden.

I Herøyhallen tar 1. divisjonslaget Bergsøy mot Kristiansand til åttedelsfinale. Sunnmøringene vant sin pulje i 2. divisjon i fjor og rykket dermed opp et hakk. Klubben er nokså ubeskrevet i NM i nyere tid, så vi håper på folkefest på Herøy i kveld. Kristiansand tok seg til semifinale forrige sesong, der møtte de Kolstad som ble norgesmestre. Men Final8 ga mersmak for sørlendingene:

- Vi var i Final8 i fjor og vet godt hvor gøy det er å spille kamper om medaljer. Det er noe vi streber etter og jobber for hver dag, og vi håper vi får oppleve det i år også. Så gleder vi oss både til turen nordover og kampen mot Bergsøy. Det blir en fin kamp for oss og vi håper vi kan ta med oss et bra resultat og gode opplevelser, forteller trener Victor Skillhammar i Kristiansand. 

På Jæren får Nærbø besøk av ØIF Arendal til kveldens kamp. Ser vi tilbake har begge lag stått i NM-finale mot Elverum, men uten å få tak i kongepokalen. I 2020 måtte Nærbø gi tapt, mens i 2021 var det ØIF som forsøkte seg mot Hedmarkingene. Også forrige sesong var det Elverum som sto i veien for begge kveldens lag. Nærbø ble slått ut i åttedelsfinalen, mens ØIF kom seg til semifinale på hjemmebane i det første Final8.

Les også: "Vi spiller helt uten press" på topphandball.no.

På østsiden av Oslofjorden møtes Halden og Follo. Kveldens kamp spilles i Tistedalshallen som ikke helt har klart å bli et nytt fort for haldenserne. De har startet sesongen i REMA 1000-ligaen med to seire og tre tap, mens Follo så langt et ubeseiret i 1. divisjon med tre strake seire. 

I Bergen står Viking TIF overfor en vanskelig oppgave når regjerende norgesmester Kolstad kommer på besøk. Det har riktignok ikke gått på skinner for trønderne i sesongstarten, men nyopprykkede Viking står foreløpig med kun et poeng i ligaen.

Slik spilles kveldens åttesdelsfinaler:

Kl. 17:30 Bergen Håndball - Sandnes
Kl. 18:00 Drammen - Fjellhammer
Kl. 18:30 Bergsøy - Kristiansand TH
Kl. 18:30 Nærbø - ØIF Arendal
Kl. 19:00 Halden TH - Follo HK
Kl. 20:00 Viking TIF - Kolstad

Enkelte oppgjør streames på Mygame.

Trekningen av kvartfinalene vil finne sted mandag 9. oktober. Kampene spilles 8. november.

Les mer om NM Senior