Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

maren aardahl.jpg
Maren Aardahl i aksjon mot Tsjekkia i Golden League i mars.
Foto: Patrick Post / NTB

- Vi lover å gi alt vi kan for Norge

Maren Aardahl og Håndballjentene ser fram til flere kamper på norsk jord den kommende perioden.

Maren Nyland Aardahl har hatt en fortryllende start på årets sesong, og er toppscorer i Champions League for den danske klubben Odense. Trønderen har dermed fått fortjent tillit av landslagssjef Thorir Hergeirsson som en av tre linjespillere på samling med Håndballjentene.

Onsdag ble samlingens første av to kamper i EHF Euro Cup spilt i Debrecen mot Ungarn, som endte med norsk 38-31-seier. Maren oppsummerer kampen på denne måten:

- Vi kommer godt i gang fra start. Vi scorer på alle sjansene våre og står greit bakover, men så mister vi det litt og lar de slippe til på enkle sjanser. Ungarn får litt for mange gjennombrudd i første omgang, og i andre omgang får de skyte enkle skudd bakfra. Vi har helt klart noe vi skal rette opp i bakover i banen, forklarer linjespilleren.

Aardahl har fått mye tillit i midtforsvaret hos Norge tidligere, og i kampen mot Ungarn fikk storscoreren fra Odense også vist seg fram i angrep.

- Jeg er glad for at jeg får flere minutter framover. Jeg finner litt mer connection med flere spillere, så det lover godt for framtiden.

Lørdag venter Sveits i Jotron Arena i Larvik. Trønderen understreker viktigheten av slike samlinger og kamper før mesterskap:

- Det er kjempeviktig med denne samlingen for oppladningen til Posten Cup og VM. Vi har få samlingsdøgn, og det blir bare færre og færre. Desto viktigere er det å være skjerpet og utnytte den lille tiden man har så godt som mulig.

- Vi gleder oss til å komme til Norge og ha en god trening og kamp på hjemmebane. Tiden går fort og vi må utnytte den best mulig før VM.

Maren ser fram til flere kamper på norsk jord i nærmeste framtid, og spesielt å spille VM på hjemmebane i november og desember.

- Hvis jeg blir tatt ut er det kjempestas, artig og en barndomsdrøm. For oss som spiller i utlandet så betyr det litt ekstra å komme hjem og spille der. Det er kjente omgivelser og mange kjente og kjære som kommer og ser på. Jeg ser spesielt fram til å spille i Trondheim, understreker den tidligere Byåsenspilleren.

Avslutningsvis har hun en viktig beskjed til publikum:

- Kom på kamp! Lag masse liv og røre og vær med å støtt oss. Vi lover at vi skal gi alt vi kan for Norge.

EHF EURO Cup 2024
14. oktober kl. 16.45: Norge - Sveits (TV 2 / Play)

Kjøp billetter til Posten Cup
Les mer om Håndballjentene