Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Samson Kallestad.jpg
Forsvarssjefen Samson Kallestad i aksjon for Bækkelaget.
Foto: Bækkelaget SK

- Presterer vi bra vil resultatene komme

Bækkelaget og Samson Kallestad håper at seieren mot Haslum er starten på en kommende seiersrekke.

Bækkelaget sikret seg to viktige poeng mot Haslum i REMA 1000-ligaen på søndag, etter at Peter Dahl Christensen banket ballen i mål i kampens siste sekund. Etter å ha slitt med å bikke de jevne kampene i sitt favør, fikk laget endelig marginene på sin side i helgens kamp:

- Det var nervepirrende, men følelsen av å få det siste målet var helt fantastisk, forteller forsvarskjempen Samson Kallestad.

25-åringen kom til Bækkelaget i 2021 fra Viking (nå Ryger), og har fått en viktig rolle som forsvarssjef i Jørgen Laug sitt mannskap. Den unge bergenseren høster lovord fra hovedtrener Laug:

- Samson er vår ubestridte forsvarssjef og en leder i gruppa vår. Han går foran med en god treningsmoral og gode holdninger i alt han gjør. Vi er en klubb med en sterk tradisjon for en god treningskultur og et utviklende miljø, og Samson er en av de viktige kontinuitetsbærerne på den fronten. I tillegg har han gode sosiale ferdigheter som gjør at han er godt likt av både gamle og unge spillere.

Kallestad oppsummerer den jevne kampen mot Haslum på denne måten:

- Det var en jevn kamp med høyt tempo i starten. Vi finner ikke helt ut av det bakover, og sliter med rytmen i angrep, noe som resulterer i mange enkle tekniske feil som Haslum straffer oss på. Vi går til pause med tomålsledelse og føler vi begynner å få taket på det, og starter bra også i andre omgang. Deretter begynner vi å rote litt og bli usikre, som fører til flere enkle feil og mål i mot. Etter dette er det en fight for hver eneste scoring, og vi ligger to mål bak med tre minutter igjen. På magisk vis greier vi å dra seieren i land, som er helt fantastisk!

For det å vinne jevne kamper er ikke noe de gulkledde har lykkes med så langt i sesongen. Tidligere har de måttet se seg slått med ett mål mot Elverum og Kristiansand, samt spilt uavgjort mot Runar. I følge Kallestad var det mye frustrasjon som forsvant etter søndagens kamp, og bergenseren er tydelig på hva som må til for å dra seieren i land i de jevne kampene:

- På søndag har vi 16 tekniske feil på enkle ting vi ønsker å unngå. Det har vært et samtaleemne å redusere dette lenge, og det er noe vi skal ta tak i og minimere for hver kamp. I forsvarsspillet står vi godt i første og andre trykk, men utover i angrepene slipper vi til enkle mål som er ekstremt irriterende. Disse to tingene har vi hatt fokus på, og vi må fortsette å holde fokuset oppe gjennom kampene for å unngå de enkle feilene både framme og bak.

Forsvarssjefen trekker fram viktigheten av søndagens seier mot Haslum i en sesong hvor det virker som at alle kan slå alle:

- Hver minste margin vi kan dra i vår favør kan være forskjell på seier og tap i mange kamper, så det er veldig godt for oss å få en utløsende faktor.

Samson Kallestad og Peter Christensen.jpg
Peter Dahl Christensen og Samson Kallestad fra en kamp mot Viking TIF tidligere i sesongen.
Foto: Rune Eng

Til nå er to seire, en uavgjort og fem tap et faktum for de gule og blå, som ligger på 11. plass på tabellen. Samson er tydelig på at laget fra Oslo hadde forventet en bedre sesongstart:

- Vi har mye fokus på prestasjon, og at dersom vi spiller gode kamper så skal resultatet komme av det. Som tabellen tilsier har vi ikke lykkes med dette, men vi har bestemt oss for å fokusere på oss selv og ta én kamp om gangen.

- Forhåpentligvis var det som skjedde på søndag starten på dette, fastslår han.

I fjor endte laget på 10. plass, mens ambisjonene for årets sesong er å spille god håndball og komme til sluttspill, ett poeng av gangen. Med mange gode håndballspillere på laget med forskjellige styrker og egenskaper, har Kallestad tro på at laget kan prestere bra dersom de klarer å utnytte disse enda bedre.

På søndag møtes Bækkelaget og Fjellhammer, som begge står med 5 poeng til nå i REMA 1000-ligaen, til kamp i Ekeberghallen. Det blir en tøff kamp:

- Det er små marginer som avgjør, og vi er avhengige av å bikke de marginene til vår favør. Dette er noe vi håper å få til mot Fjellhammer. Det hadde vært godt å få i gang en seiersrekke nå, avslutter Kallestad.

Les mer om REMA 1000-ligaen.