Budapest, Ungarn 20230603.
Vipers Jamina Roberts under semifinalen i Champions League i håndball mellom Györ og Vipers i MVM Dome Budapest.
Jamina Roberts og Vipers kom tilbake på vinnersporet i reprisen på forrige sesongs finale mot Ferencvaros. Bildet er fra en tidligere kamp.

Vipers revansjerte åpningstapet med seier over Ferencvaros

Vipers vant 37-26 over Ferencvaros da forrige sesongs finalelag møttes i EHF Champions League lørdag.

Begge lag startet denne sesongen med tap. Vipers fikk revansj for åpningstapet i årets turnering da den første hjemmekampen ble spilt lørdag kveld, mens ungarerne har til gode å ta poeng så langt.

Reprisen på finalen forrige sesong var klubbenes 10. møte i turneringen.

Lagene fulgte hverandre med raske mål de første ti minuttene, med hjemmelaget et lite hakk foran. Ungarerne kom à jour på 7-7 og gikk deretter forbi for første gang i oppgjøret.

Det neste kvarteret byttet lagene på ledelsen, og det var aldri mer enn ett måls differanse. Først da Anna Vyakhireva og Sunniva Andersen la på til 17-14 i minuttene før pause var Vipers tre foran for første gang i omgangen.

Tre kjappe Vipers-scoringer på like mange minutter fra start i 2. omgang tvang Ferencvaros til en tidlig timeout.

Dermed fortsatte tendensen fra minuttene inn mot hvilen, til en periode som avgjorde kampen for hjemmelaget. Omgangen var under åtte minutter gammel da hjemmelaget var ti mål foran (26-16).

Etter det var det ikke tvil. Vipers kunne fortsette resten av kampen i samme stil, og vant komfortabelt i Aquarama, som ikke var fullsatt til den første hjemmekampen mot europeisk motstand denne sesongen.