Heidi Løke. Foto: Svein André Svendsen
Larvik kjempet godt, men måtte se seg slått med seks mål mot Malaga. Her er Heidi Løke fra en tidligere kamp.

Tap for Larvik etter sterk Costa del Sol-retur

Larvik ledet inn til pause, men ut fra halvspilt kom Costa del Sol sterkt tilbake og vant til slutt 33-27.

Søndag var det klart for returoppgjøret i andre kvalifiseringsrunde til European League mellom Larvik og Costa del Sol. I det første oppgjøret var det Costa del Sol som tok seieren 35-31, og Larvik måtte derfor slå Malaga med mer enn fire mål for å sikre videre avansement.

Det var et revansjelystent Larvik som gikk ut på parketten i Costa del Sol og tidlig tok en liten ledelse på ett mål. Costa del Sol kom til utligningen, men Larvik sørget igjen for ledelse like etter. Inn mot kampens tiende minutt lå Larvik foran 5-3, men de fikk ikke ristet av seg Costa del Sol som igjen kom til utligning bare minuttet senere.

Larvik holdet seg i front av kampen og holdt Costa del Sol unna ledelsen. Utover i omgangen kunne det norske laget også øke ledelsen mot det spanske laget. Med under fem minutter igjen av omgangen lå Larvik foran 15-11, men rett før slutten økte Larvik igjen med scoring fra Heidi Løke. Det stod da 11-16 da lagene gikk til pause.

Costa del Sol kom sterkt ut fra garderoben og reduserte Larviks ledelse til en tomålsledelse før det hadde gått fem minutter. Utover i andreomgangens første ti minutter utlignet Costa del Sol og tok deretter ledelsen. De røde og hvite gjestene klarte ikke stoppe hjemmelaget i Malaga, som etter halvspilt omgang kom foran 24-20.

Utover i andre omgang var det spanske laget ustoppelige i sin jakt på videre avansement og de fortsatte å øke ledelsen. Inn i kampens siste ti kom Larvik til flere reduseringer, men de klarte ikke stoppe Costa del Sol i forsvaret. Det endte til slutt med et seksmålstap 27-33 for de norske jentene i Malaga.

Sammenlagt vant Costa del Sol kvalifisering runde to 68-58 over Larvik, som med det ikke tar seg videre til videre spill i European League.