Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tobias Rivesjö mot Drammen
Runar-kaptein Tobias Rivesjö i en tidligere kamp mot Drammen.
Foto: Javad Parsa / NTB

- Målsetningen er å kjempe om medalje

I helgen åpnet Tobias Rivesjö og Runar seierskontoen i årets REMA 1000-liga, og ser nå lyst på resten av sesongen.

Tobias Rivesjö kom til Runar for første gang helt tilbake i 2011. Etter å ha blitt toppscorer i 2013/14-sesongen, gikk turen til det store utland før svensken returnerte til sandefjordlaget i 2018.

Rivesjö beskrives av sin trener Bård Kristian Tonning som kaptein og bærebjelke i forsvar, i tillegg til å være en komplett toveisspiller når han er skadefri.

For fire år siden skulle nemlig svensken blokkere et skudd, som endte med et delvis avrevet leddbånd i albuen. Etter hendelsen har kapteinen stort sett spilt forsvar, men skaden har bedret seg og han er nå klar for å bidra mer framover i banen. 

Runar har hatt en tøff start på årets REMA 1000-liga, med én uavgjort og to tap før helgens seier mot Kolstad. Til tross for dette er ikke Tobias bekymret.

- Det er små marginer og kamper vi i prinsippet skal vinne, men det er ikke helt krise å tape noen av disse kampene selv om vi burde tatt flere poeng. Vi har ikke vært nedfor som lag, men heller tenkt at vi er et godt lag, at sesongen er lang og at vi kommer til å slå tilbake.

Laget har slitt mye med skader i starten av sesongen. Blant annet er fjorårets toppscorer i REMA 1000-ligaen, Christoffer Rambo, ute på ubestemt tid. Det gjør at flere Runarmål uteblir, ifølge Kaptein Rivesjö. 

Til tross for den tøffe sesongstarten, viste Runar muskler mot storlaget Kolstad og tok sesongens første seier på hjemmebane i helgen. Rivesjö bruker blant annet ordene «sjukt» og «kjempegøy» for å beskrive den etterlengtede seieren.

- Vi vinner målvaktskampen bakover og scorer på det meste framover. Når det gikk litt tregt i starten av andre omgang la vi om til 7 mot 6 i angrepsspillet, noe svensken trekker frem som avgjørende.

Rivesjö er tydelig på viktigheten av å ha et lag som Kolstad i serien. Trondheimslaget, med flere norske landslagsspillere i troppen, trekker mye publikum til hallene. Det er utelukkende positivt, mener svensken.

- Det var gøy å vinne, og spesielt gøy å se publikum. Vi klarer å samle 1200 tilskuere i Runarhallen, og det føltes som 3000. Runar som klubb fikk inn noen ekstra tilskuere på kamp, noe som er bra.

Runar jubler for seier mot Drammen
Runar jubler etter seier i en tidligere kamp mot Drammen.
Foto: Javad Parsa / NTB

Laget fra Sandefjord endte på 3. plass i serien i fjor, i tillegg til en sterk 2. plass i sluttspillet. Kapteinen legger ikke skjul på at de jakter på medalje også i årets sesong.

- Ambisjonene er å gå til sluttspill og være med der oppe. Kolstad og Elverum kommer til å ta 1. og 2. plassen, så handler det om å kjempe om den siste medaljen. Målet er at det skal være få poeng mellom oss, og at vi tar tredjeplassen. Det handler om små marginer, og det krever at vi vinner de riktige kampene, forteller Rivesjö.

I tillegg til hjemlig serie, skal Runar også i år kjempe i Europa. I fjorårets European Cup tok laget seg helt til semifinale mot Nærbø. Svensken ser positivt på det å spille i Europa, og har tro på at laget kan ta seg langt også i årets sesong. Første oppgjør spilles i oktober mot tyrkiske Sakarya BSB SK, og går over to kamper.

Før den tid er det REMA 1000-ligaen som gjelder, og på søndag tar Runar turen til Halden for kamp i Tistedalshallen kl. 18:00. Dette blir ifølge Runarkapteinen en tøff kamp:

- Halden er gode, med god målvakt og bra treff fra bakspillerrekken. Vi skal prøve å vinne, men det blir ikke lett. Vi ser hvertfall på det som en fordel at vi slipper å dra til Remmenhallen, avslutter Rivesjö.

Les mer om REMA 1000-ligaen 2023/24.