Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aleksander Vermundsen (t. h.)og Arne Bjerk
Arne Bjerk og Aleksander Vermundsen før oppgjøret mellom Haslum og Fyllingen.
Foto: Hege Bjanes

Regnes som Rogalands beste dommerpar

Arne Bjerk og Aleksander Vermundsen har vært makkere i seks år, og skal denne sesongen dømme 1. divisjon.

Dommerparet Arne Bjerk og Aleksander Vermundsen, som begge representerer Bogafjell IL, har tidligere dømt alt fra 5. divisjon og opp til 2. divisjon. Tidligere i år fikk de sjansen i 1. divisjon for kvinner i kampen mellom Storhamar og Haslum, noe duoen fra Rogaland har drømt om.

- Det er veldig kjekt å få muligheten til å dømme 1. divisjon. Dette er noe vi har jobbet mot i noen sesonger nå.

Rogalendingene er også med i nasjonal utviklingsgruppe, ledet av Steinar Martinsen, som er noe de ser fram til.

Denne sesongen får dommerparet fornyet tillit i den nest øverste divisjonen. Rogalendingene fikk blant annet æren av å dømme første serierunde da Haslum Håndball Damer møtte Fyllingen i Nadderud Arena i starten av september.

Når det kommer til kamper i 1. divisjon kontra de øvrige divisjonene trekker de fram forberedelsene til kampene som den største forskjellen.

- Reiser og tidsbruk er veldig annerledes i forhold til det vi er vant med fra 2. divisjon, hvor det meste stort sett er lokalt. Det er også teknisk møte i forkant av kampene som gjør at forberedelsene og inngangen til kampen blir annerledes – i positiv forstand.

Arne Bjerk
Arne Bjerk i aksjon i kampen mellom Haslum og Fyllingen.
Foto: Hege Bjanes

Dommerne er per dags dato det eneste paret på toppnivå fra Rogaland, men det er ikke noe duoen tenker så mye på.

- Vi må prestere for hver kamp som går, for prestasjoner er ferskvare. Vi legger ikke så mye i at vi er rangert som nummer én. Vi har tre lag fra Rogaland i REMA 1000-ligaen, men ingen dommerpar på dette nivået. Det burde absolutt vært flere dommerpar som var rangert høyere enn oss i Rogaland.

Da Region Sørvest tok en prat med dommerne i 2021 var Bjerk og Vermundsen tydelige på at deres ambisjoner som dommere var å etablere seg på det nåværende nivået, som da var 2. divisjon, og at belønningene ville komme som et resultat av det.

I 2023 virker fløyta å ha omtrent samme lyd:

- Vi ønsker å etablere oss i 1. divisjon, så får eventuelle gulrøtter komme opp mot prestasjoner, avslutter dommerparet.

Til helgen skal rogalendingene igjen ut i aksjon i kvinnenes 1. divisjon da de to nyopprykkede lagene Sarpsborg og Utleira møtes søndag 24.09.

Les mer om dommere her.