Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene
Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lysa Tchaptchet Defo kaster seg inn fra streken for Vipers.
Lysa Tchaptchet Defo, her fra en tidligere kamp.
Foto: Terje Refsnes

Mye kjent og mye nytt for Vipers

Ny trener og flere nye spillere i Vipers. Men CL-sesongen 2023/24 startet med tap 26-30 mot Ikast.

Vipers' første motstander i årets Champions League er danske Ikast, med norske Andrea Austmo Pedersen i mål (tidligere Vipers-spiller), samt Ingvild Bakkerud og Stine Skogrand i bakspillerrekka. Ikast vant den nest beste e-cupen, EHF European League, forrige sesong mens Vipers som kjent vant Champions League. Det gjorde de også de to sesongene før det, og vil, dersom de vinner denne sesongen også, være det eneste laget som har klart å vinne den gjeveste klubbturneringen fire år på rad.

Hos Ikast finner vi også Tsjekkiske Markéta Jeřábková fra og med denne sesongen. Hun avsluttet Vipers-karrieren med hele 19 mål på de to finalekampene da Vipers vant Champions League i juni, men tegnet seg for bare fem scoringer for Ikast i denne kampen. Det sørget Katrine Lunde for.

Foran snaut 2000 publikummere i IBF Arena i Ikast, var det Vipers som startet scoringsballet ved spanske Lysa Tchaptchet Defo. Norges og Ikasts Stine Skogrand scoret få sekunder senere, og lagene spilte jevnt i kampens innledende minutter.

Da kampen var omtrent fem minutter gammel,  satte hjemmelaget inn et ekstra gir, og gikk de neste ti minuttene fra å lede 3-2 til å lede 7-2 og senere 9-4.

Dette ville ikke Lysa Tchaptchet Defo være med på, og i det femtende minuttet satte hun to raske scoringer. Med fem minutter igjen til pause utliknet Jamina Roberts for Vipers, på stillingen 11-11. 
Til pause var stillingen 12-12, og håpet om sesongens første, norske Champions League-poeng levde i beste velgående.

Lagene fulgte hverandre i de første minuttene i andre omgang, før Ikast igjen dro ifra med noen scoringer. Med 15 minutter igjen på klokka var Ikast foran med fem mål, men til tross for at Vipers kjempet seg opp til det skilte bare tre mål, holdt det ikke helt inn.

Ikast vant første gruppespillkamp i gruppe B i Machinseeker EHF Champions League 30-26, og tar dermed de første to poengene i gruppa. De øvrige lagene i gruppe B møtes senere lørdag kveld og søndag 10. september.

Vipers' neste kamp i gruppespillet i Champions league er på hjemmebane lørdag 16. september mot FTC-Rail Cargo Hungaria.

FAKTA
Machinseeker EHF Champions League Women
Gruppespill - gruppe B
Ikast Handbold - Vipers Kristiansand - 30-26 (12-12)

IBF Arena, Ikast, Danmark
1988 tilskuere

Vipers målscorere: Jana Knedlikova 7, Sunniva Næs Andersen 5, Lysa Tchapotchet Defo 4, Oceane Anais Sercien-Ugolin 2, Jamina Roberts 2, Anna Vyakhireva 2, Tuva Ulsaker Høve 2, Lois Abbingh 1, Luisa Schulze 1.
Ikasts toppscorere: Stine Skogrand, Trine Elise Mortensen og Markéta Jerabkova - 5.
Utvisninger: Ikast 1x2 minutter, Vipers 2x2 minutter