Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ingeborg Rolseth Holt
Ingeborg Rolseth Holt er inne i sin andre sesong i Gjerpen.
Foto: Heidi Ringlund

Med 10.-plass i serien så er Ingeborg fornøyd

Gjerpen er ikke klubben som kan hente inn verdensstjerner. Så hvorfor ikke få en lokal fra Trøndelag?

- Hun gir oss en ny dimensjon, sa trener Pål Oldrup Jensen da han før forrige sesong fikk hentet Ingeborg Rolseth Holt fra Charlottenlund.

Oldrup Jensen beviste at han har teften i behold, for da sesongen var over hadde Ingeborg blitt toppscorer for Gjerpen sammen med Tiril Jørstad Palm. Begge hadde 125 scoringer. Sammen med Ingvild Bersås Westersjø, som hadde 123 rene spillemål, bidro trioen sterkt til at den gamle storheten rykket opp i REMA 1000-ligaen.

Portrett
 
Foto: Fotoexpressen

Men hva har skjedd med Ingeborg denne sesongen? Hun står med seks mål på fire kamper. (Men det statistikken ikke forteller er at Ingeborg var med i angrep for første gang mot Aker søndag.)

- Rift i begge akillesene. Jeg kjente belastningsskaden på slutten av fjorårssesongen - spesielt på hardt underlag - men da gjaldt det å stå på for opprykket, forteller 24-åringen.

I sommer ble det verre, og da hun kom hjem fra ferie fikk hun beskjed om at hun kom til å bli borte i fire-seks måneder. Det lå med andre ord an til dyrking av hobbyen, med telt- og fisketurer. Ingeborg ler forøvrig av fiskekunnskapene, og det har ikke vært nødvendig for EU å redusere kvotene.

Men uttrykket at det skal kule til en trønder fikk ny gyldighet. Fraværet fra håndballen ble ikke så langt likevel.

- Akillesen har grodd fortere enn man trodde, og jeg var med allerede i seriestarten mot Fana - selv om det ikke ble noe spilletid.

- Når er du tilbake for fullt?

- Jeg håper å være hundre prosent bra igjen i løpet av oktober.

Da blir nok Oldrup Jensen fornøyd. Han skryter av Ingeborg og det hun står for. Trenerveteranen mener at trønderjenta var helt avgjørende da Gjerpen slo Aker 23-20 og tok sesongens første seier.

- Hun er en sentral spiller både i forsvar og angrep. Meget spennende jente med et stort potensiale, og vi gleder oss til å få henne tilbake for fullt i kamptroppen. Hun er en leder i spillergruppen og går foran på alle måter både i trening, i kamp og utenfor håndballbanen.

Selv er Ingeborg full av glød og optimisme.

- Vi har vist at vi har noe å gjøre i REMA 1000-ligaen. Det var jevnt i to av kampene vi tapte (mot Fana og Larvik), og mot Vipers overrasket vi både dem og oss selv med det forsvarsspillet vi viste i første omgang (lå under bare 9-10). Det er mange som liker å ta ansvar, og vi er gode til å prate.

- Byåsen borte i neste kamp?

- Det blir ekstra kult for meg som trønder å få spille mot Byåsen. Det har jo svingt litt for dem, og de tapte mot Oppsal. Jeg tror vi har muligheten til å slå alle på en god dag.

- Hva er sesongens mål?

- Å unngå kvalik. Havner vi på 10. plass, er det OK, sier jenta som kan bekle alle tre bakspillerposisjonene og være både toer og treer i forsvar.

- Hun er en toveisspiller og en smart spiller, fortsetter Oldrup Jensen, som oppdaget Selbu-jenta da hun hadde lagt langrennsskiene på hylla og satset på håndball i Charlottenlund.

- Hun er lærevillig og evner å omsette og ta i bruk kunnskapen i trening og kamper. Vi gleder oss til å få jobbe videre med Ingeborg og få være en del av hennes utvikling, sier Gjerpen-treneren.

Ingeborg Rolseth Holt
 
Foto: Heidi Ringlund

Ingeborg var så lærevillig at hun også tok plass i Gjerpens administrasjon forrige sesong og jobbet på markedssiden. Mandag starter hun i ny jobb i et regnskapsfirma.

Hun kommer nok til å bidra sterkt også i poengregnskapet til Gjerpen.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen 2023/24.