Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Landsturneringen scoring.jpg
52 håndballag var i aksjon i Håkons Hall under Landsturneringen.
Foto: Daniel Nordby // Lillehammer Olympiapark

Landsturneringen 2023: En suksess!

Hele 1000 spillere inntok Lillehammer for den 32. Landsturneringen som ble arrangert i helgen.

Landsturneringen er landets største arrangement for personer med funksjonsnedsettelser, og har vært en årlig begivenhet i regi av Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund siden 1990. Dette året var det NHF Region Innlandet og NFF Indre Østland som fikk æren av å være vertskap for turneringen, og samlet hele 1700 deltakere til en feiring av mangfold og idrettsglede på Lillehammer.

1000 spillere fordelt på 113 lag fra 67 klubber var i aksjon i Håkons Hall og på Stampesletta, og skal vi tro arrangør August Eie-Stangeland ble arrangementet en suksess!

- Landsturneringen har gått veldig bra! Alt har gått på skinner, så jeg er veldig fornøyd med arrangementet. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og når deltakerne er fornøyde er vi fornøyde.

Også Inkluderingsansvarlig i NHF Benedicte Fjeldberg var til stede på Lillehammer, og oppsummerer turneringen på denne måten:

- Dette var helgen for ekte og oppriktig idrettsglede. Her er følelsene utenfor kroppen, og stemningen helt topp!

Saken fortsetter under bildene.

Foto: Daniel Nordby // Lillehammer Olympiapark

Helgen ble innledet med parade og offisiell åpning på Sportsplassen på Lillehammer fredag ettermiddag. Turneringens hovedsponsor REMA 1000 var til stede og serverte lapskaus til de frammøtte, før åpningsseremonien ble avholdt med taler og musikkinnslag av Sing Song Singers.

Lørdag morgen gikk turneringen i gang for fult med kamper fra morgen til kveld, før dagen ble avsluttet med bankett i Håkons Hall. Søndag var det dags for turneringens siste kamper, hvor alle lagene fikk utdelt medalje etter sin siste kamp.

Spillere, trenere og dommere var fulle av lovord om turneringen, og trekker spesielt frem idrettens visjon, idrettsglede, som høydepunktet med helgen. Det er tydelig at denne helgen er årets høydepunkt for samtlige deltakere.

Håndballpresident Kåre Geir Lio var selv vitne til den storslåtte turneringen, og beskrev den med følgende ord: «fantastisk, rørende og skrekkelig moro!». Denne beskrivelsen vil nok bli like aktuell når Bodø overtar stafettpinnen i 2024. Da arrangert av NHF Region Nord og NFF Nordland.

Både tidligere og kommende deltakere kan allerede nå se fram til en uforglemmelig helg i Bodø, hvor håndball og fotball for 33. gang skal samles i god harmoni med fokus på fellesskap og glede.

Les mer om Landsturneringen her.