20233009 Anna Vyakhireva
Anna Vyakhireva var Vipers storspiller mot Esbjerg med 11 nettkjenninger.

Knepent Vipers-tap i siste sekund

Til tross for en god opphenting ble Esbjerg for sterke for Vipers som måtte se seg slått 37-38.

Lørdag kveld var det duket for ny runde i Champions League, hvor Vipers tok imot «norske» Esbjerg. Begge lag stod med 2 seire og 1 tap i gruppe B før dagens oppgjør i Aquarama.

Bortelaget kom godt i gang mot Vipers, som slet med å sette ballen i mål i åpningsminuttene. Etter åtte minutter stod det 1-6 på måltavla, noe som tvang Viperstrener Tomás Hlavatý til å ta en tidlig time-out.

Målvakt Anna Opstrup Kristensen stod til tider som en vegg for Esbjerg, og med de norske spillerne i storform klarte det danske laget å holde de rosakledde bak seg. Etter halvspilt omgang ledet danskene 10-6.

Anna Vyakhireva var sentral da det løsnet for Vipers framover, men de Kristiansandslaget slet med å stoppe Esbjerg bakover. Danskene beholdt ledelsen hele omgangen, og Vipers gikk til pause på stillingen 15-20.

20233009 Lysa Defo
Lysa Tchaptchet Defo og resten av Vipersjentene fikk det tøft mot Esbjerg i første omgang.

Vyakhireva og Vipers kom godt i gang etter hvilen, men Esbjerg holdt fortsatt fast ved ledelsen. Ti minutter inn i andre omgang pådro linjespiller Lysa Tchapcthet Defo seg direkte rødt kort, og de rosakledde måtte klare seg med én linjespiller resten av kampen.

De norske bakspillerne Henny Ella Reistad, Kristine Breistøl og Nora Mørk storspilte for Esbjerg, mens Vyakhireva var den store spilleren hos Vipers.

Kvarteret inn i andre omgang hadde hjemmelaget redusert den danske ledelsen til kun ett mål, og to minutter senere stod det helt likt mellom lagene. De neste minuttene var preget av mye mål og tøft spill.

Fire minutter før slutt gikk Esbjerg opp i en tomålsledelse, som Vipers reduserte til ett kort tid etter. Da det gjenstod 20 sekunder vartet Katrine Lunde opp med en viktig redning, og sendte en perfekt kontringspasning til Sunniva Næs andersen som utlignet til 37-37.

I siste sekund banket Reistad inn seiersmålet for Esbjerg, som kunne reise tilbake til Danmark med seieren og to viktige poeng.

Neste kamp for Vipers i Champions League er borte mot sloveske Krim Mercator Ljubljana den 21. oktober klokken 18:00.