Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210915 Kast ballen gruppebilde.jpeg

Kast ballen: Suksessen ruller videre

Skoleprosjektet Kast ballen inntar i disse dager klasserommet for tredje gang.

I 2021 lanserte Norges Håndballforbund skoleprosjektet Kast ballen i samarbeid med sine største samarbeidspartnere. De neste tre ukene gjentas suksessen på barneskoler over hele landet.

Ansvarlig for Kast ballen, Aina Westgaard, melder om nok et år med stor interesse fra skoler over hele landet.

- Det er utrolig stas, spesielt når det for tredje året på rad er over 500 skoler som deltar i tiltak. I år betyr det at i underkant av 47.000 elever vil drive med Kast ballen-aktivitet i uke 37, 38 og 39, og det vi veldig stolte av. Det er en god blanding av skoler som har vært med tidligere og skoler som deltar i tiltaket for første gang, sier hun.

Skolene som deltar får både utstyr og undervisningsopplegg, og det er helt gratis å delta. Responsen fra regioner, skoler og klubber har vært veldig god.

- Regionene melder at de gjennom Kast ballen-tiltaket har kommet i tettere dialog med enda flere klubber, og flere klubber forteller at de har fått hjelp til å sette rekrutteringsarbeidet på dagsorden og utarbeide planer, sier Westgaard, og fortsetter:

- Skolene er veldig glade for å få utstyr, men de er minst like fornøyde med undervisningsopplegget som følger med. Tilbakemeldingene er at det er inspirerende og lett å følge. Dagens Kast ballen-utfordring skaper engasjement og aktivitet i friminuttene, og en lærer sier det som er utarbeidet er veldig gjennomførbart også for lærere som ikke har erfaring fra håndball.

Westgaard legger til at flere skoler melder at tiltaket har bidratt til aktivitetsglede, bedre klassemiljø, bedre samarbeid mellom elevene og lek på tvers av trinnene i friminuttene.

Årets deltakere oppfordres til å bruke undervisningsopplegget aktivt i de neste tre ukene.

- Vi håper flest mulig tar i brukt opplegget i kroppsøvingstimene, og at de engasjerer seg i Dagens Kast ballen-utfordring. Skolene vil med stor sannsynlighet se mange aktive barn som opplever mestring og glede ved å leke med ball. Vi oppfordrer også skolene til å avslutte Kast ballen-perioden med opplegget som er laget for Kast ballen-dagen, sier Westgaard.

Les mer om Kast ballen