Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Landsturneringen illustrasjonsfoto.jpg
Bilde av Sotra SK på Landsturneringen i 2022.

Landsturneringen – Høstens vakreste eventyr

På Landsturneringen vises en glede og et engasjement som med all tydelighet viser hva idretten betyr.

Til helgen er det klart for høstens vakreste eventyr på Lillehammer. Da arrangerer Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund Landsturneringen – en turnering for mennesker med funksjonsnedsettelser. Totalt deltar ca. 1500 deltakere.

Vi er stolte av å kunne si at dette er landets største og mest omfangsrike arrangement for de som spiller tilrettelagt. Den idrettsgleden og engasjementet som her utvises kan ikke sammenlignes med noe annet. Hit kommer mange forventningsfulle spillere som etter hvert kjenner hverandre veldig godt og for mange er dette årets høydepunkt.

Vi er særlig stolte av at våre to forbund kan arrangere dette sammen, og at vi sammen skaper en fin ramme for spillerne. Vi tror at ved å samarbeide om slik arrangement, så blir idrettsgleden dobbelt så stor og vennskap oppstår på tvers av idretter og forbund.

Alt dette hadde ikke vært mulig om det ikke var for den fantastiske innsatsen som trenere, lagledere, kretsene og regionene legger ned for at vi skal kunne gjennomføre turneringen. Det er særlig positivt at trener- og laglederjobben for så mange ses på som særskilt givende. Å få stå sammen med sine spillere i opp- og nedturer bidrar til et samhold som ikke oppstår andre steder. Det er viktig for NFF og NHF å få rette en stor og varm takk til alle dere som hjelper oss med å få dette arrangementet i havn. Vi verdsetter hver og en av dere.

Det er ofte lett å undervurdere hvor mye samhold betyr, og hvor viktig det er for nettopp disse spillerne å kunne få ta del i de samme fritidsaktivitetene som alle andre. Fordi det betyr noe. Fordi det skaper samhold. Fordi barrierer brytes og relasjoner oppstår.

Både NFF og NHF legger stor intensjon bak henholdsvis fotball for alle og håndball for alle. Denne turneringen viser nettopp dette i praksis. For våre forbund er det svært viktig å vise at alle kan delta med de forutsetningene de har.

Dette er idrettsglede. Dette er fair play. Dette er begeistring.

Skrevet av

Benedicte Fjeldberg, Inkluderingsansvarlig i Norges Håndballforbund

Ulrik Christoffer Børresen, Fagansvarlig leder- og aktivitetsutvikling, Klubb og aktivitet, i Norges Fotballforbund

Les mer på Landsturneringens hjemmeside