Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hovedtrener Victor Skillhammar og spiller Helgi Hildarson Hoydal
Victor Skillhammar er ny hovedtrener for Kristiansand Topphåndball.
Foto: Svein André Svendsen

Fra spiller på banen til trener på benken

Tidligere KRS-spiller Victor Skillhammar la skoene på hylla forrige sesong, og skal nå lede klubben videre.

I 2020 kom Victor Skillhammer til 1. divisjonsklubben Kristiansand Topphåndball (KRS), hvor de samme sesong tok steget opp til REMA 1000-ligaen. Skillhammar har de siste sesongene kombinert rollen som spiller med å være assistenttrener.

Da hovedtrener Tobben Evjen valgte å avslutte sitt engasjement i klubben etter forrige sesong var det Skillhammar som ble presentert som ny hovedtrener. Dette er første gang han har hovedansvar for et lag, som han skal dele med Robin Rosander Haugsgjerd.

- Det er veldig gøy å være i gang som hovedtrener for KRS, innleder Skillhammar.

Den nybakte hovedtreneren har vært inne på tanken om å bli trener i fremtiden, men så ikke for seg at muligheten skulle komme så fort. Når muligheten plutselig bød seg, var det en mulighet Skillhammar valgte å ta.

- Jeg har tatt flere trenerkurs og vært trener ved siden av å spille selv, men det var ikke sånn at det var veldig planlagt. I hvert fall ikke akkurat nå.

Svensken forteller at det er stor forskjell på å være spiller og trener, og understreker at overgangen har vært morsom, men intensiv. KRS-spillerne har altså fått en tidligere medspiller som hovedtrener, men Skillhammar ser ikke på det som noe problem verken for han selv eller spillerne.

- Jeg opplever at jeg får den respekten jeg synes jeg har fortjent av gruppa, og som jeg må ha for å være trener. Jeg har lært ganske mye om meg selv, men har fortsatt mye nytt jeg må lære meg.

Skillhammar signerte for to sesonger da han ble presentert som KRS-trener, og hovedfokuset ligger naturligvis i å ta KRS så langt som mulig de neste årene. Klubben har uttalt at de har som mål å ta medalje i REMA 1000-ligaen innen 2025, men noen ytterligere trenerambisjoner har ikke svensken sett seg ut enda.

- Slik er det i håndballverdenen, man tar man to år om gangen.

Victor Skillhammar i aksjon for KRS i REMA 1000-ligaen.
Skillhammar har vært en viktig spiller for KRS de siste årene. Her i aksjon i en tidligere kamp mot Haslum.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Ønsker å nå sluttspill

Forrige sesong endte KRS på 7. plass i REMA 1000-ligaen, og tok seg dermed til sluttspillet. Det endte med tap i kvartfinalen mot Runar. Kristiansandlaget tok seg også til Final8 i Arendal i februar, hvor de måtte se seg slått av finalevinneren Kolstad i semifinalen.

På spørsmål om hva som er lagets forventninger og forhåpninger til den kommende sesongen bruker svensken litt tid på å tenke.

- Godt spørsmål. Min største forhåpning er at vi klarer å utvikle spillere, og at vi ser et spill vi ikke har brukt tidligere.

Når det kommer til plassering drar Skillhammar naturligvis det å nå et sluttspill, altså å bli blant de 8. beste lagene i serien, fram som et naturlig mål.

- Å kjempe om noe annet hadde vært dumt å si.

Skillhammar er tydelig på at han ønsker laget og spillerne skal ta nye steg med noen nye regler og prinsipper som er innført denne sesongen, og trekker frem laget som en suksessfaktor for sesongen.

- Vi kommer til å stå fram som et lag. Vi har ikke noen stjernespiller, men vi har et godt lag som skal kjempe sammen.

I starten av årets sesong har treneren kombinert sin nye tilværelse med spill for KRS, til tross for at skoene var lagt på hylla før sommeren. Dette på grunn av mange skader i troppen.

- Dette var ikke noe jeg regnet med eller håpet på før sesongen, men noe situasjonen krevde. Så fort vi får flere tilbake vil jeg bare være trener, avslutter Skillhammar.

I helgen reiser Skillhammar og resten av KRS til Vestlandet hvor de skal møte Bergen Håndball til kamp søndag 17.09. Kampen spilles kl. 18:00 og kan følges på TV 2 Play.

Les mer om REMA 1000-ligaen her.