Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lagbilde LM04
Foto: IHF / HRS / kolektiff

Talentsjefen: - Bredde skaper man selv

Med 12 mesterskapsdebutanter i troppen har U-gutta (LM04) spilt seg frem til kvartfinale i U19-VM.

Midt i gleden over U-guttas flotte fremgang i Kroatia, som inntil videre har resultert i en kvartfinaleplass, kaster talentsjef Claus Dalgaard-Hansen litt lys over de strategiske overveielsene bak det siste årets arbeid med 2004-2005-årgangen.

- Årgangen fikk en fin 7.-plass under U18-EM i Montenegro forrige sommer. Det sørget for at årgangen kvalifiserte seg for årets U19-VM, og U20-EM i Slovenia neste sommer. Det har gitt arbeidsro, innleder Dalgaard-Hansen.

Arbeidsroen har vært brukt til å identifisere nye spillere.

- Med 15 spillere født i 2004 og én født i 2005 i troppen i Montenegro i fjor, stilte Norge med det eldste av alle deltakende land den gangen. Vi har derfor vært veldig oppmerksomme på å gi flere fra 2005-årgangen muligheten til å få internasjonal erfaring gjennom året. Trenerduoen Rasmus Hauge og Jan Thomas Lauritzens evne til å se og motivere spillere har medført at vi stiller med 12 mesterskapsdebutanter i Kroatia. Like fullt viser laget at vi stadig vekk kan prestere. Bredde skaper man selv, forteller talentsjefen, som drar opp de store perspektivene:

- Ikke bare går 29 spillere inn mot terskelen til sin seniortid med mesterskapserfaring i bagasjen, noe som må være motiverende for det videre arbeid med karrieren. Det er også viktig å poengtere at den store rulleringen betyr at enkelte spillere allerede i mars måned fikk vite at de ikke skulle spille mesterskap, og som derfor har vært i stand til å planlegge sin fysiske trening og oppkjøring med klubben helt optimalt, poengterer Dalgaard-Hansen, som samtidig gleder seg over den harde konkurransen som kommer til å oppstå om plassene på 04-05-landslaget fremover.

- Det er sunt. Det er sånn det skal være på det eldste ungdomslandslaget. Det er jo også sånn hverdagen er i klubbene, sier han.

- Rullering er sånn sett en vinn-vinn-situasjon, og selv om man som klubbtrener ikke er like priviligert som en landslagstrener som alltid har nye spillere å velge mellom, så håper jeg at det er noen som lar seg inspirere av denne tilgangen til spillermaterialet. Man skal huske at når man feller de store trærne i skogen, så får andre næring og vokser frem, konstaterer talentsjefen.

Les mer om U19-VM
Les mer om U-gutta (LM04)