Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene
Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landslagssjef Jonas Wille i VM-kampen i håndball for herrer mellom Qatar og Norge i Spodek Arena i Katowice, Polen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Skal måle krefter mot verdens beste lag

Gjensidige Cup i Bergen blir en viktig del av Håndballguttas EM-oppkjøring. Billettsalget er i gang.

Kjøp billetter til Gjensidige Cup her!

Fire måneder er gått siden Håndballguttas forrige samling. Da ble EM-plassen sikret etter seier over Slovakia i kvalifiseringen.

Om to måneder samles de norske gutta igjen – denne gangen for å gjøre sine viktigste forberedelser til mesterskapet i januar. Grunnlaget skal legges i to Golden League-turneringer: Først under Gjensidige Cup på Sotra i november og så i Danmark etter nyttår.

- I begge disse turneringene er vi nødt til å løfte fram de temaene vi mener er avgjørende for å prestere i EM. Det blir en miks av å forsterke prinsipper vi allerede har i laget, og å gjøre en vurdering på hvilke eventuelle nye momenter som skal inn i vårt kollektive spill. Det er et fåtall treninger, så det blir viktig å skape trygghet i systemet fort. Det er alltid en hårfin balanse mellom det å fornye seg og det å sørge for å bli ekstremt god på basisen. Det blir spennende å se hvor langt vi kommer i prosessen, sier landslagssjef Jonas Wille.

Med en periode på seks måneder uten samling, blir også klubbaktiviteten en viktig del av forberedelsene.

- Spillerne våre er heldigvis godt ivaretatt i sine klubbmiljøer. Den individuelle formen skapes først og fremst i hverdagen i klubblaget. Vi har ekstra fokus på noen enkeltspillere som er landslagskandidater i dag eller har potensiale til å bli det i fremtiden, men forsøker også å samarbeide på andre plan - eksempelvis medisinsk, fysisk, eller med konkrete utviklingsprosjekter og foredrag for sponsorer. Vi ønsker å være med på å løfte norsk klubbhåndball og vi føler at norsk klubbhåndball ønsker å være med på å løfte landslaget.

- Når det gjelder det kollektive spillet, så er vi nødt til å være sylskarpe på prioritering av tid og innhold på den korte tiden vi har på samling. Gjensidige Cup blir ekstremt viktig for oss med tanke på nettopp dette. 

Den tradisjonsrike 4-nasjonersturneringen spilles i Sotra Arena 2.-5. november. Da tar Danmark, Spania og Nederland turen til Vestlandet for å teste seg mot Håndballgutta og hverandre.

- Det er generelt veldig fint å venne seg til å spille på et høyt nivå, og når man møter de beste, må man strekke seg litt ekstra. Det skaper god utvikling. Danmark er jo verdens beste lag, så det blir verdifullt å få noen referanser fra møtet mot dem. Nederland spiller med et ekstremt høyt tempo, som vi merket i VM sist, og det er en spillestil som det er flott at vi blir utfordret på. Spania har sin helt unike måte å spille på som alle lag i verdenstoppen sliter med å løse, så det er også en super utfordring for oss før mesterskapet starter, sier Wille.

Målet er å stille best mulig forberedt til mesterskapet i Tyskland i januar. Håndballgutta spiller innledende kamper i Berlin, før de to beste lagene i gruppa tar turen til Hamburg og hovedrunden. 

Landslagssjefen ser frem til å spille mesterskap på tysk jord og håper å se mange norske flagg på tribunen. 

- Tyskerne har vist at de klarer å skape ekstremt fine håndballarrangementer. Håndballen har en stor plass i landet, så vi gleder oss til å spille i fine kulisser og med gode rammer for publikum.

- Det er ingen tvil om at det både varmer og inspirerer når norske tilhengere tar turen til arenaene og heier på oss. Med de rammene som er forespeilet med publikumsrekorder og enorm interesse, tror jeg det kan bli en veldig morsom opplevelse for både lag og tilskuere. Vi håper så mange som mulig tar turen for å heie oss frem.

Les mer:

Gjensidige Cup
EM 2024 i Tyskland
Håndballgutta