Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen og Laurits Mo Rannekleiv
Foto: NHF

Sesongen fyres i gang med Kolstad-ØIF Arendal

Endelig er Sander Sagosen og Laurits Rannekleiv klare for seriestart. Klokka 16.45 smeller det i Trondheim.

Tittelforsvarer Kolstad - mot fjorårets nier ØIF Arendal. Utgangspunktet er forskjellig, spillerutvalget og sesongambisjonene likeså, men noen viktige stolper gjelder for begge klubbene.

Gleden over at det endelig er seriestart er én slik stolpe. Håpet om å starte med seier og to poeng en annen.

- Det blir morsomt, fastslår Kolstads Sander Sagosen før lørdagens møte med ØIF Arendal i Trondheim.

- Vi har brukt tid på video, og ser at det er et godt lag som møter oss. Vi har sett dem mot Nærbø og Gdansk, og de feide det polske laget ganske greit av banen. Så det blir en tøff kamp, men vi håper det blir stinn brakke, og at vi går ut på der og starter «Prosjekt Kolstad» med et smell, sier Sagosen.

- Uansett hvordan man vrir og vender på det er Kolstad suverene favoritter til alle kamper de stiller. Men så er det sånn at det er 7 mot 7 på banen der, og de skal prestere gjennom et helt år. Det kan hende de er litt nede fra start, de kan få en glipp underveis i sesongen, man vet aldri, forteller Laurits Rannekleiv hos ØIF Arendal.

- Kolstad har ingen odds en gang for å vinne, men ingenting er umulig, og vi drar opp dit for å prøve. Hvis ikke kunne vi like gjerne vært hjemme, legger han til.

Treningene ble frisonen

Sagosen forteller om god stemning i Kolstad ved inngangen til sesongen hvor de skal forsvare alle de tre hjemlige tittelbeltene, samt forberede seg på Champions League-høst.

- Vi har det gøy med å spille håndball. Det er det alt handler om, og det er det vi har gjort. Da det sto på som verst med rabalder i sommer, hadde vi kanskje de morsomste treningene vi har hatt, for da ble treningene frisonen vår. Det var bare å slippe bort alt annet, og ha det gøy. Det har vi klart. Det blir viktig å gjøre det samme gjennom hele sesongen, påpeker han.

Grundige evalueringer

Der Kolstads sesong handler mye om å gjenskape resultater, skal ØIF Arendal slå tilbake. Tøffe evalueringsrunder har vært avholdt etter fjorårets niendeplass. Rannekleiv medgir at serieprestasjonen var en skuffelse for alle i rødt og svart.

- Vi tok en ferie i en ukes tid etter siste kamp. Deretter kom en lang prosess med evalueringer, både spillerne imellom, trenerne imellom, og så i fellesskap alle sammen, inkludert styret og alt mulig. Vi ville komme til bunns i det, og at alle skulle lette på sløret og få sagt sin mening. Da fikk vi kranglet ferdig, for å bruke de ordene, og lagt det bak oss og gå videre. Det vil hjelpe oss i lengden, tror Rannekleiv.

Han svarer dette når vi spør om ØIFs utsikter for sesongen:

- Vi er ikke topp 2 for sesongen 2023/24. De plassene er satt. Men vi vil opp fra der vi havnet i fjor, og bite mer fra oss. Vil vise de som følger kampene våre, de som bryr seg om oss rundt omkring i byen, at vi vil. Vi skal bevise overfor dem at vi skal være et lag som vil prestere igjen, og vinne kamper.

  • Kolstad - ØIF Arendal har avkast lørdag kl. 16.45, og sendes på TV 2 Direkte.

Les mer:

REMA 1000-ligaen 2023/24