Marie Mikalsen Kvia
Marie Mikalsen Kvia ble Norges toppscorer mot Romania.

U-jentene skal spille om plassene 9–12

Norges U-jenter 27-33 tapte for Romania i EM U17, men går likevel inn i kampen om 9.–12. plass.

Romania, som i likhet med Norge tok med seg sin ene seier fra gruppespillet inn i mellomrunden, vant Norges mellomrundegruppe.

Begge lag vant også hver sin kamp tirsdag og stilte helt likt da grunnlaget for plasseringskampene skulle legges. Takket være poengene Norge tok med seg havnet de blant de to beste i gruppa og går inn i den øverste delen av plasseringsspillet.

Der venter Tsjekkia og Sverige fra den andre mellomrunden. Norge møter antakelig Tsjekkia i første krysskamp fredag.

Norge lå stort sett bak mot Romania gjennom hele 1. omgang, men var flere ganger likt, senest på 8-8. De norske jentene slapp Romania aldri mer enn 2-3 mål foran i omgangen.

Marie Kvia scoret jevnt og trutt for Norge, og de norske jentene holdt kontakt med rumenerne. Hun ble etter kampen kåret til Norges beste spiller

Vanessa Gulbrandsen satte inn sitt tredje for dagen da Norge nok en gang kom likt på 18-18 like etter pause, og Julie Ellingsen utliknet til 20-20 litt senere.

Norge var like etter nær uavgjort igjen, men isteden var det Romania som økte ledelsen mot slutten av kampen.

Fredag spilles første krysskamp i plasseringsspillet. Motstander er foreløpig ikke bekreftet. Kampen streames på EHF TV.