Pernille Rø
Pernille Rø sto godt i det norske målet mot Tsjekkia.

Solid seier for U-jentene over Tsjekkia

Norge vant 32-21 over Tsjekkia og U-jentene skal dermed spille om 9. plass i EM U17 lørdag.

Tsjekkia hadde vunnet sine to kamper i mellomspillet og vant sin gruppe, men det var de norske jentene som kom best i gang i krysskampen som avgjorde om Norge skulle spille om 9. eller 11. plass lørdag.

Norge hadde vært i ledelsen med 2-3 mål da Victoria Gottschalksen la på til 8-4 etter 11 minutter. Norge var for første gang fire mål foran.

Både Pernille Rø og stengene i målet hennes holdt tsjekkerne unna scoring i ti minutter midt i den første omgangen.

Norge hadde scoret dobbelt så mange mål som Tsjekkia da Ada Aalstad la på til 14-7 i minuttene før pause.

Tsjekkia reduserte et par ganger før pausesignalet, men etter sidebyttet var de norske jentene på farta igjen. Etter halvspilt omgang reddet Rø et sjumeterkast. Tsjekkerne hadde et par skudd i stengene, før Rø hadde nok en redning.

Hun hadde en redningsprosent på over 43 på den offisielle statistikken.

Deretter kunne Line Strand-Larsen sørge for at Norge ledet med ti mål, 24-14. Også Ella Briet Gunnarsdottir reddet et sjumeterkast mot slutten av kampen. Kajsa Helland ble kåret til banens beste spiller.

Norge møter Sverige i kamp om 9. plassen lørdag kl. 18.00.