Mikkel Solheim og U-gutta storspilte mot Montenegro.

Full pott i gruppespillet i VM

U-gutta storspilte i siste gruppespillkamp i VM, og vant til slutt hele 41-22 mot Montenegro.

Lørdag kveld var det duket for U-guttas siste gruppespillkamp i U19-EM i Kroatia. Tidligere denne uken har Nord-Makedonia og Georgia blitt beseiret av de norske gutta, som jaktet full pott i dagens kamp mot Montenegro.

Lasse Sunde Lid fikk æren av å sette kampens første mål. Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, men Norge hadde et lite overtak. Haslumspillerne Lid og Kasper Bjanes Iversen kombinerte godt på høyresiden, og var toneangivende for Norge.

Norge spilte tøft forsvarsspill mot Montenegro, og vartet opp med gode aksjoner i angrep. Etter halvspilt omgang ledet U-gutta 9-5.

Follospiller Mikkel Solheim herjet, og sendte flere av de montenegrinske spillerne til benken for 2 minutters utvisning. U-gutta kunne vise frem bredden i stallen sin, hvor samtlige spillere kom inn og viste seg frem. Norge ledet dermed med elleve mål når det gjenstod fem minutter av omgangen.

Norge holdt trøkket oppe og kunne øke ytterligere. Pauseresultatet var 22-10 etter en formidabel avslutning på omgangen.

U-gutta fortsatte der de slapp før hvilen, og hadde etter kort tid økt til en 14-målsledelse. Nevnte Solheim fikk virkelig vist frem fintene sine i angrep, og Marius Olseth fortsatte å banke inn VM-mål for Norge.

Norge fortsatte å herje med Montenegro, og ledet hele 31-16 da det gjenstod et kvarter.

Lid fortsatte storspillet fra sin høyre bakspillerposisjon, og hadde sammen med resten av U-gutta ingen planer om å slippe seg ned. De montenegrinske spillerne måtte se et tent norsk lag spille seg til sjanse på sjanse, som en etter en gikk i mål.

Norge hadde full kontroll resten av kampen, og kunne innkassere den tredje av tre mulige seiere i gruppespillet. Kampen endte til slutt 41-22, med samtlige norske spillere på scoringslisten!

I hovedrunden står Østerrike og Danmark for tur, og kampene spilles henholdsvis 7. og 8. august klokken 19:30. Kampene kan du se på Viaplay.