Oscar Larsen Syvertsen mellom stengene for LM04 i VM 2023.
Oscar Larsen Syvertsen stod en god kamp mot Danmark. Her fra en tidligere kamp i mesterskapet.

Danmark ble for sterke for U-gutta i hovedrunden

LM04 spilte lenge jevnt med Danmark, men de dro fra mot slutten og det endte til slutt med tap 35-29.

Mandag kveld sikret U-gutta (LM04) seg en plass i kvartfinalen i U19 VM, etter seieren over Østerrike. Likevel hadde guttene en kamp igjen i hovedrunden, hvor det var Danmark som stod på andre banehalvdel.

U-gutta havnet bakpå fra start i tirsdagens kamp mot Danmark, de våre naboer kom opp i ledelse 5-0 fra start. Norge tok en timeout og ut fra den fant også U-gutta nettmaskene og reduserte til 5-3. Utover i omgangen hentet U-gutta sakte, men sikkert, inn den danske ledelsen.

Med ti minutter igjen av første omgang kom de norske gutta ett mål bak, men det stoppet ikke der. Først kom U-gutta med utligningen, før de så tok over ledelsen på stillingen 11-10. I omgangens siste minutter kom U-gutta tre mål foran, men helt mot slutten hentet Danmark inn hele den norske ledelsen.

I det siste minuttet var det likt mellom de to lagene. Norge fikk ikke treff på sitt siste forsøk, men Danmark på andre siden fikk en siste ball bak U-guttas Sebastian Reiersen. Norge lå med det bak 14-15 til pause.

Danskene åpnet andre omgang med å øke ledelsen til en tomålsledelse, men de norske gutta kom like bak med reduseringen. Like før fem minutter spilt tok U-gutta over ledelsen på 17-16, men danskene jaget godt og tok tilbake ledelsen bare minutter senere. Etter halvspilt omgang ledet danskene 25-24. U-guttene hang på, men kom seg ikke helt opp til utligningen.

Inn i kampens siste minutter storspilte norges målvakt, Oscar Larsen Syvertsen, men i angrepsspillet fikk ikke de norske gutta ballen i det danske nettet. Deretter kom en målløs periode for de norske gutta, hvor danskene etter hvert fikk treff på sine skudd og kjørte ifra mot slutten. Danskene økte ledelsen fra en tomålsledelse til en syvmålsledelse helt mot slutten, før U-gutta avsluttet med et siste mål.

Det endte med tap 29-35 mot Danmark, men det blir fortsatt kvartfinale på U-gutta i VM. Kvartfinalen spilles torsdag kl. 20.30. Motstander er vertsnasjon Kroatia, og oppgjøret sendes på Viaplay.