Lagbilde LM04

7. plass for U-gutta i U19 VM

U-gutta sikret seg 7. plass i VM etter at Færøyene ble beseiret 38-35 i en målrik kamp.

Etter sterkt gruppespill med tre av tre seiere, og en solid hovedrunde, tapte U-gutta kvartfinalen i VM. Etter tap mot Tyskland i første plasseringskamp var det dermed duket for kamp om 7. plassen mot Færøyene.

Åpningsminuttene var jevne mellom de to nordiske lagene. Bækkelagetspiller Emil Havsgård gjorde en solid innsats for Norge, som tok en tidlig ledelse på to mål etter ti minutter. På Færøyenes side bidro Oli Mittun sterkt for å holde dem med i kampen mot U-gutta.

Norge slet med å stanse Færøyenes 7 mot 6-angrep, men vartet opp med gode aksjoner framover i banen. Marius Olseth utmerket seg med flere gode scoringer, i en kamp som bar preg av jevnt spill og mange mål.

Havsgård og Olseth fortsatte storspillet framover, og sørget for norsk 22-19 ledelse til pause.

Marius Olseth i skuddet for LM04 under VM 2023.
Marius Olseth ble kåret til banens beste spiller, og endte som Norges toppscorer i turneringen med 45 mål.

Målvakt Oscar Syvertsen avsluttet første omgang sterkt, og startet andre omgang med en redning. Norges kantspillere fortsatte å sette ballen i mål, og bidro til å opprettholde Norges knappe forsprang.

Færøyene fortsatte sitt gode angrepsspill, hvor linjespiller Isak Vedelsbod scoret flere mål etter gode assist fra sine lagkamerater. Ti minutter inn i andre omgang var stillingen 29-27 i favør Norge.

Begge lag slet med å få tak på motstanderne i forsvar, noe som førte til en strøm av mål. Flere norske spillere fikk vist seg da U-gutta gradvis opparbeidet seg en liten luke til Færøyene midtveis i omgangen. Ti minutter før slutt var U-gutta foran med fem.

Norge ledet kampen mot Færøyene fra start til slutt, selv om de hvitkledde aldri var langt bak. Med seier 38-35 sikret U-gutta seg dermed en sterk 7. plass i VM.