Karen Linnestad Spone
Karen Linnestad Spone ble toppscorer for Juniorjentene i kampen mot Nederland med fire mål.

Juniorjentene endte på 10. plass i EM

Etter en tøff kamp mot Nederland, som endte med tap 27-13, avslutter LK04 med 10. plass i U19 EM.

Etter seier mot Tyskland fredag var det lørdag kveld klart for Juniorjentene (LK04) sin siste kamp i U19 EM, som var kampen om 9. plassen i mesterskapet. På andre banehalvdel stod Nederland, som de så langt ikke hadde møtt tidligere i mesterskapet.

Under fredagens kamp mot Tyskland reddet Juniorjentenes målvakt alle fire av Tysklands straffeskudd. I åpningsminuttene mot Nederland viste Frida Selnes at hun var i like god form som mot Tyskland, da hun tok de oransjekledde sitt første skudd fra syv meter. Det skjedde like etter Selin Kamburce hadde scoret på straffe for Juniorjentene på andre banehalvdel.

I kampens første ti minutter spilte lagene tett, men så fikk Nederland et overtak og fikk noen kjappe scoringer som ga dem en ledelse på 6-3. Utover i omgangen fortsatte Nederland å øke ledelsen. Juniorjentene fikk ikke treff på mål i angrep, men Selnes i det norske målet sørget for at rommet ikke ble alt for stort mellom lagene. Med rett over ti minutter igjen av omgangen hadde likevel Nederland økt ledelsen til 10-5.

De norske jentene hadde hatt en måltørke på over ti minutter fa Nederland økte ledelsen til 12-5 inn i kampens siste fem minutter. Det ble ikke flere scoringer på Juniorjentene i første omgang, hvor Nederland holdt målet rent i siste halvdel av omgangen. Like før slutt økte de også ledelsen og Norge gikk til pause ni mål bak på stillingen 5-14.

Etter pausen satte Norge en stopper for måltørken med scoringen av det sjette målet bare minuttet ut i omgangen, men også Nederland fikk treff på mål i de første minuttene. Juniorjentene ga tøffere motstand til Nederland i den andre omgangen, men de fant rom og scoringsmuligheter. Like før halvspilt omgang hadde de oransjekledde tre ganger så mange mål som Norge, da de økte ledelsen til 21-7.

I den andre halvdelen av omgangen fikk Norge inn flere mål og kom til gode sjanser, men rommet opp til Nederland ble for stort til å tette. Nederland beholdt ledelsen på 14 mål gjennom resten av omgangen. Juniorjentene måtte se seg slått 27-13 av Nederland og endte med det på en 10. plass i U19 EM.

Dette mesterskapet blir også brukt som en kvalifisering til neste års U20 VM, hvor de 13 beste lagene fra EM er direkte kvalifisert. Norge er dermed med også til verdensmesterskap neste år.