August Lind Oma
Det ble nesten for August Lind Oma og Co.

Guttelandslaget ble nummer seks i EYOF

Guttelandslaget (LM06) tapte 31-32 mot Island etter dramatikk mot slutten av siste kamp i EYOF.

Norge spilte lørdag formiddag sin siste kamp i European Youth Olympic Festival (EYOF) der femte- og sjetteplassen skulle avgjøres. Guttelandslaget tapte mot Island tidligere i turneringen, og var sultne på revansj.

Etter seks minutter tok Norge timeout da Island ledet 6-4. Norge hentet opp ledelsen, og stillingen mellom de to lagene var 7-7 i det 10. spilleminutt.

Etter en periode hvor lagene fulgte hverandre tett, rykket Island noe ifra. Stillingen var 14-17 til pause.

Norge scoret det første målet i andre omgang, men Island svarte med å gjøre det samme den andre veien. Syv minutter inn i andre omgang var stillingen 17-21 til Island.

De neste minuttene var Norge gode, og ledelsen Island hadde ble redusert til bare ett mål. Guttelandslaget hadde en veldig positiv periode, både defensivt og offensivt.

Tre minutter før slutt var det også ett mål som skilte lagene. Et angrep for Island endte med et norsk rødt kort og syvmeter. Men Island bommet på forsøket.

Norge utliknet ledelsen i neste angrep, og for første gang siden det 10. spilleminutt var det uavgjort. Deretter fulgte et par angrep uten scoring, men innenfor det siste halvminuttet skjedde det mye. Island scoret på syvmeter før Norge tok en timeout med tjue sekunder igjen på kampuret. Stillingen var da 30-31.

I angrepet som fulgte pådro Island seg rødt kort som følge av sabotasje av spillet, og dermed syvmeter til Norge. Den satte August Lind Oma sikkert i mål til 31-31, og ekstraomganger var i sikte.

Men Island hadde fire sekunder på seg fra avkast, som de dessverre brukte godt. Vinnermålet ble et langskudd i vinkelen i kampens aller siste sekund.

Guttelandslaget ble dermed nummer seks i EYOF 2023.