Fikk noe å tenke på
Thorir Hergeirsson og de norske jentene måtte se seg slått av Frankrike i Bodø Spektrum.

Frankrike ble for sterke for Håndballjentene

Flere debutanter fikk sjansen i dagens kamp som endte med 18-30-tap mot Frankrike.

Håndballjentene er i Bodø sammen med det franske landslaget, for treningssamling og kamp lørdag kveld. Da samlingen faller utenfor internasjonal periode, stiller Norge kun med spillere fra norske klubber. Flere debutanter fikk dermed sjansen i dagens kamp.

Norge kom godt i gang på hjemmebane, og Kristina Novak fikk tidlig vist fram skuddarmen sin. Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene og var helt likt etter ti minutter på stillingen 4-4.

Til tross for flere debutanter og nye konstellasjoner, klarte Håndballjentene seg bra mot de franske stjernespillerne. Novak fortsatte å herje med de franske jentene framover, og Julie Hulleberg fikk også vist seg frem i sin første landskamp. Ti minutter før pause stod det 9-9.

Etter å ha fulgt hverandre tett, klarte Frankrike omsider å få en liten luke på stillingen 13-10. Frankrike fikk satt enda en ball i nettet før pause, og lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 14-10.

NOR-FRA
Camilla Herrem og de norske jentene leverte en god første omgang mot Frankrike.

Tonje Larsen, Norges assistenttrener, oppsummerte første omgang til TV 2:
- Vi har kommet til gode sjanser, men det handler om å sette dem i mål. Vi har vært samlet en uke nå med mange debutanter, så det er fint at de får prøvd seg mot et av verdens beste lag og får masse erfaring.

Frankrike fortsatte storspillet også etter pause, og rykket ytterligere fra. Fem minutter inn i omgangen hadde de økt ledelsen til hele 18-11, og Thorir Hergeirsson tok time-out.

Norge slet med å sette ballen mellom stengene og scoret kun ett mål de første ti minuttene av omgangen. Karine Emilie Dahlum fikk omsider avsluttet den norske måltørken, men de franske jentene hadde fortsatt et stort forsprang på Håndballjentene. Ti minutter før slutt var stillingen 13-24.

Håndballjentene hentet seg inn de siste minuttene før slutt, men gjestene var for sterke for de norske jentene. Kampen endte til slutt 18-30.

Kristina Novak oppsummerte kampen slik til TV 2:
- Vi skulle selvfølgelig ønske et annet resultat. Vi henger godt med i starten, men midtveis i kampen scorer vi lite mål og gjør mange tekniske feil. Frankrike er gode på å straffe oss, og de er veldig rutinerte.

Norge-Frankrike
Kristina Novak var god for Norge i første omgang, og ble kåret til Norges beste spiller.

Norge – Frankrike 18-30 (10-14)