Guttelandslaget fikk seg en etterlengtet opptur mot Portugal.

Etterlengtet seier for Guttelandslaget i EYOF

Det løsnet endelig for Guttelandslaget (LM06), som slo Portugal 35-25 i første plasseringskamp.

Guttelandslaget (LM06) spiller EYOF i Slovenia, hvor de i gruppespillet måtte se seg tapt mot Island, Slovenia og Tyskland. Fredag kveld var det duket for første plasseringskamp om 5.-8. plassene, hvor Portugal stod på motsatt banehalvdel.

Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, før Portugal opparbeidet seg en liten luke fem minutter inn i kampen. Luken ble fort tettet av Norge, som etter halvspilt omgang var foran 11-10.

Portugal fikk to kjappe utvisninger, noe de norske guttene utnyttet godt. Norge spilte seg til gode overtallsmuligheter, også etter at Portugal var fulltallige, og kunne øke ytterligere til 17-13.

Tøft forsvarsspill, en god målvakt og hurtig spill framover sørget for at Guttelandslaget kunne gå til pause på stillingen 20-14.

Andre omgang startet relativt likt som den første, hvor lagene var jevnspilte. Med et godt utgangspunkt fra første omgang hadde Guttelandslaget god kontroll også i andre omgang. Ti minutter før slutt stod det 29-24.

Norges målvakt, Dennis Mykkeltvedt, stod fram også i andre omgang med et solid forsvar foran seg. Mot slutten av kampen la Portugal om til offensivt forsvar, men de hurtige norske spillerne klarte å løse dette bra.

Carl Colin Tønnesen var en av spillerne som virkelig fikk markert seg i denne kampen, og endte på hele 10 nettkjenninger.

Etter et tøft gruppespill løsnet det endelig for Guttelandslaget i første plasseringskamp, som til slutt dro seieren i land 35-25. Norge møter dermed Island til kamp om 5. plass imorgen klokken 10:00. Kampen kan du se på EOCTV.